Новият старши треньор на Ботев (Пловдив) Душан Керкез изтъкна, че

...
Новият старши треньор на Ботев (Пловдив) Душан Керкез изтъкна, че
Коментари Харесай

Керкез: Не съм магьосник

Новият старши треньор на Ботев (Пловдив) Душан Керкез посочи, че главната му задача е да промени психическото положение на футболистите и съобщи, че за него е било елементарно да вземе решението да поеме отбора. Наставникът бе публично показан пред медиите, откакто по-рано през днешния ден организира първата си подготовка отпред на " жълто-черните ". В брифинга взе присъединяване и спортният шеф на " канарчетата " Артур Платек. 

„ Искам да благодаря на Антон Зингаревич и Артур Платек, че ми се доверяват. Когато се срещнах с тях, беше елементарно за мен да взема решението да дойда в Ботев. Знам за клуба и за шампионата. Знам и много неща за Ботев Пловдив. Мои някогашни играчи в предходните ми тимове, които са били тук, са ми разказвали за клуба, за почитателите, за стадиона и за подготвителната база. Затова за мен бе елементарно да дойда тук. Не съм човек на обещанията. Не съм вълшебник, само че знам, че имам добър екип и ви давам обещание ви усърдна работа. Ще гледаме мач за мач, да реализираме резултати и да подобрим класирането на отбора “, съобщи Керкез. 

„ Винаги би трябвало да желаеме повече от играчите. Те са положителни футболисти, само че им е необходим баланс и да бъдат по-единни, с цел да можем да продължим положителното показване от последните два мача. 

„ Трябва да променим психическото положение на играчите, които са изгубили своята убеденост. Те не са единни. Трябва ни укрепване до края на трансферния прозорец. Имал съм сходна обстановка в Кипър – с сходен клуб и почитатели. Искам да накарам последователите да се гордеят със своя тим, който да играе с експанзия и предпочитание. Не знам дали ще се случи във всеки мач, само че в случай че го вършим, последователно резултатите ще дойдат “, сподели още Душан Керкез. 

Спортният шеф на клуба Артур Платек сложи за цел пред тима най-малко седмото място в класирането и присъединяване в евротурнирите. Платек изясни, че се познава персонално с новия ментор и е удовлетворен от неговата работа, като посочи неговите човешки и професионални качества. 

„ Заедно с новия треньор ще вдигнем Ботев на едно по-високо равнище. Получихме доста оферти за други треньори, само че избрахме най-правилния за нашата философия. За мен той е доста добър като човек и като експерт. Неговите тимове досега са се представяли сносно “, изясни Платек.

„ Аз и Душан имаме идентична визия за тима и се надяваме да се оправим сполучливо. Ние се познаваме персонално. Важните фактори за мен, че в последните си тимове има много триумфи, само че е добър и като човек. Нашите цели са да бъдем най-малко на седмо място и да се класираме за евротурнирите “, сподели още спортният шеф на " канарчетата ".

В екипа на Душан Керкез влизат още помощник-треньорите Александър Петрович и Рафаел Ферейра, треньорът на вратарите Дилян Илиев и кондиционните треньори Игор Делибашич и Тодор Георгиев.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР