Новият собственик на Twitter Илон Мъск защити уволнението на около

...
Новият собственик на Twitter Илон Мъск защити уволнението на около
Коментари Харесай

Нямам избор. Мъск уволнява 50% от служителите на Twitter

Новият притежател на Twitter Илон Мъск отбрани уволнението на към половината от чиновниците на компанията, която купи преди дни. Той сподели, че „ няма избор “, защото платформата губи повече от 4 милиона $ дневно, заяви Би Би Си.

Това стана, откакто Йоел Рот - началник на отдела за сигурност и интегритет в Twitter, писа в туит за " почти 50% съкращения в цялата компания ".

Мъск, който пое Twitter в за 44 милиарда $ и незабавно уволни управлението, обаче настоя, че на всички, които изгубят работата си, е препоръчано три месеца обезщетение, „ което е с 50% повече от изискваното по закон “.

Освен това най-богатият човек в света сподели, че задължението на колоса на обществените медии към модерирането на наличието е „ безусловно неизменен “. От компанията настояват, че съкращенията са по-малки в екипа, виновен за попречване на разпространяването на дезинформация. Това стана, откакто рекламодателите се отдръпнаха поради опасения за ръководството на наличието.

Дори персонално американският президент Джо Байдън упрекна Мъск в неистини.

" Нещото, което най-вече ни тревожи, е, че Илон Мъск си купува компания, която изпраща или просто казано бълва неистини по целия свят. Вече няма редактори в Америка. Как да чакаме децата да схванат какво е заложено на карта? ", сподели той.

Милиардерът се закани да възвърне свободата на словото и да не допусне Twitter да се трансформира в " пъклен пейзаж ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР