Новият президент на Южна Корея, Юн Сук Йол, заяви днес,

...
Новият президент на Южна Корея, Юн Сук Йол, заяви днес,
Коментари Харесай

Южна Корея: Северна Корея представлява заплаха, но вратата е отворена за преговори

Новият президент на Южна Корея, Юн Сук Йол, съобщи през днешния ден, че оръжейните стратегии на Северна Корея съставляват опасност, само че че е подготвен да даде " дръзновен " стопански проект, в случай че Северът се ангажира с денуклеаризация, съобщи Агенция Ройтерс.

Юн произнесе речта си при встъпването в служба, откакто постави клетва на гала пред Народното събрание в Сеул.

61-годишният Юн ще се сблъска с два огромни казуса, когато встъпи в служба: Северна Корея, която тества нови оръжия, и инфлацията, която заплашва да подкопае икономическото възобновяване от две години на тъмно положение на COVID-19.

Той алармира за по-твърда линия към Северна Корея, като предизвести за предпазен удар, в случай че има признаци за неизбежна офанзива и даде обещание да ускори възпиращия потенциал на Юга. Но речта му се разглеждаше като фокусирана повече върху желанието му да отвори още веднъж закъсалите договаряния за денуклеаризация с Пхенян.

„ Докато стратегиите за нуклеарно оръжие на Северна Корея са опасност освен за нашата сигурност и тази на Североизточна Азия, вратата за разговор ще остане отворена, с цел да можем да разгадаем тази опасност по кротичък метод “, сподели Юн.

„ Ако страната в действителност стартира развой за цялостна денуклеаризация, ние сме подготвени да работим с интернационалната общественост, с цел да представим проект, който доста ще укрепи стопанската система на Северна Корея и ще усъвършенства качеството на живот на нейния народ “, добави той.

Юн завоюва изборите с платформа за битка с корупцията и основаване на по-равностойни стопански условия на фона на задълбочаващата се социална незадоволеност от неравенството и цените на жилищата, както и кипящото съревнование сред половете и поколенията.

Инфлацията в Южна Корея доближи над 13-годишен връх предишния месец, защото нашествието на Русия в Украйна докара до повишаване на цените на суровините, засилвайки упованията за още повишаване на лихвените проценти на централната банка, което може да заплаши вероятностите за напредък.

Юн публично пое отговорностите си в среднощ в понеделник с гала.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР