Новият премиер на Италия Марио Драги призова за преустройство на

...
Новият премиер на Италия Марио Драги призова за преустройство на
Коментари Харесай

Новият премиер призова за преустройство на Италия

Новият министър председател на Италия Марио Драги прикани за преустрояване на страната, затънала в здравна и икономическа рецесия, в границите на " по-интегриран Европейски съюз ", съобщи организация Франс прес.

" Също като държавните управления незабавно след войната имаме отговорността да стартираме едно ново преустрояване ", съобщи той, представяйки програмата си в Народното събрание.

Драги, поел в събота поста от Джузепе Конте, застава на държавното кормило в сложна обстановка - Италия, наближаваща прага от 100 000 смъртни случая измежду инфектирани от Covid, записва през предходната година един от най-тежките спадове на БВП в еврозоната - с 8,9 на 100.

Бившият шеф на Европейската централна банка се разгласи за " по-интегриран Европейски съюз, който да стигне до общ бюджет, кадърен да поддържа страните-членки през интервалите на криза ".

Същевременно обаче прогласи " необратимостта на избора в интерес на еврото ". " Без Италия няма Европа ", добави той.

" Eдинството през днешния ден не е просто един вероятен вид, а обвързване. Задължава ни нещо, което сплотява всички нас – любовта към Италия ".

Долната камара на Народното събрание ще организира обособен избор на следващия ден. Очаква се кабинетът на Марио Драги да получи доверие безпроблемно, защото е подкрепян от главните политически партии.

Италия разпорежда огромни очаквания на 73-годишния икономист, който към този момент влезе в историята с речта си от 2012 година. Тогава той даде обещание да направи каквото е нужно, с цел да резервира еврото.

Драги постави клетва в събота като 30-ия министър председател на Италия в 75-годишната история на страната като република и по този начин беше комплициран завършек на политическата рецесия, разразила се в страната по време пандемията от ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР