Новият пакет санкции на ЕС удря руските диаманти.Съветът на Европейския

...
Новият пакет санкции на ЕС удря руските диаманти.Съветът на Европейския
Коментари Харесай

Новият пакет санкции на ЕС удря руските диаманти


Новият пакет наказания на Европейски Съюз удря съветските диаманти.

Съветът на Европейския съюз одобри 12-ия пакет от наказания против Русия, се споделя в изказване на Европейската комисия в понеделник.

Под прицела този път са съветските диаманти, както и импорт на полутечен нефтен газ (LPG),

първични материали за произвеждане на стомана, модифицирани артикули от алуминий други артикули от метал.

Окончателното приемане на новите наказания идва откакто Австрия реши да даде дефинитивно утвърждението си през уикенда. Банката Raiffeisen бе отстранена краткотрайно от украинския черен лист, наименуван „ интернационалните спонсори на войната “.

Унгария и Гърция също забавиха предходния пакет от наказания, с цел да бъдат свалени някои от фирмите им. Две гръцки корабни компании към момента са във фаза на излизане от въпросния лист.
Санкциите
Налага се възбрана за директен и заобиколен импорт, закупуване или трансфер на диаманти от Русия. Предложените наказания са част от интернационално координираната възбрана на Г-7 във връзка с диамантите, с която се цели лишаването на Русия от този значим поток от доходи, който се прави оценка на 4 милиарда евро годишно.

Всички членове на Г-7 ще вкарат директна възбрана на диамантите, изнасяни от Русия, най-късно до 1 януари 2024 година Считано от 1 март 2024 година, ще влезе в действие възбрана на съветските диаманти, полирани в трета страна, а от 1 септември 2024 година възбраната ще бъде разширена, тъй че да включва синтетични диаманти, бижута и часовници, съдържащи диаманти.

Освен това е призната и нова възбрана за полутечен нефтен газ, с която се визира годишен импорт със стойност над 1 милиарда евро, като добитите права по съществуващи контракти се резервират за интервал от най-много 12 месеца.

Пакетът също по този начин добави 140 спомагателни физически и юридически лица като обект на заледяване на активи, в това число участници в съветската военна и отбранителна промишленост, частни военни компании и включва участници от ИТ бранша.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР