Новият модул GLOBALG.A.P. BioDiversity е приложим и може да бъде

...
Новият модул GLOBALG.A.P. BioDiversity е приложим и може да бъде
Коментари Харесай

Lidl и GLOBALG.A.P. с първи стандарт за биоразнообразие на плодове и зеленчуци

Новият модул GLOBALG.A.P. BioDiversity е използван и може да бъде употребен от цялата промишленост
Lidl и GLOBALG.A.P., в съдействие с редица сътрудници, приключиха създаването на първия промишлен стандарт за запазване на биологичното многообразие в обичайното произвеждане на плодове и зеленчуци в Европа. GLOBALG.A.P. BioDiversity е създаден за да може да бъде употребен от всички участници на пазара - от производители до дистрибутори. Той е наличен като спомагателен модул към открития GLOBALG.A.P. стандарт за положителни аграрни практики.

Lidl ще бъде първият европейски търговец на дребно на хранителни артикули, който ще работи със стандарта, и като първа стъпка ще го вкара при над 250 производители от разнообразни европейски страни. В бъдеще Lidl ще се стреми да го ползва за всички европейски производители на плодове и зеленчуци.

Опазването на биоразнообразието е едно от най-големите провокации в хранителния бранш. Ето за какво „ Грижата за биоразнообразието “ е една от шестте фокус тематики от тактиката за стабилно развиване на Lidl. Съвместното създаване на новия спомагателен модул е в сходство с актуалната тактика на компанията за биологичното многообразие. Тя е основана на явен метод за поощряване опазването и устойчивото потребление на естествените запаси и включва идентифициране на рисковите първични материали посредством особено създадени за задачата принадлежности. По този метод компанията акцентира смисъла на разнообразната и непокътната околна среда за развиването на бизнеса си и за едно по-добро бъдеще.

„ Научно е потвърдено, че наред с изменението на климата, загубата на биологично многообразие е най-голямото предизвикателство за нашата планета, в това число и за селското стопанство. Новият модул оказва помощ за опазването на биоразнообразието, като дефинира краен период за преобразяване на естествените екосистеми в земеделска земя, изисква проект за ръководство на биологичното многообразие, открива по-ефективни критерии за запазване на почвата и интегрирано ръководство за битка с вредителите и други Насочването на вниманието към взаимоотношението на фермата със прилежащите територии е първа стъпка към ландшафтен метод - незабавно нужен за прекъсване на загубата на биоразнообразие “, съобщи Марион Хамерл, президент на Global Nature Fund.

„ Въвеждането на този първи стандарт за биоразнообразие в обичайното европейско произвеждане на плодове и зеленчуци демонстрира какъв брой са значими предприемането на дейности и съдействието. Новият спомагателен модул към този момент дава опция да се открият минимални условия за биоразнообразие в целия бранш. Той е израз на желанието на компанията да инициира промени в бранша, благодарение на които да преодолеем едно от най-належащите провокации на нашето време - опазването на биологичното многообразие “, сподели Драгомир Илиев, шеф на сектор „ Стоково доставяне и маркетинг “ в Лидл България.

Сред сътрудниците, взели участие в плана, са: FiBL Spin-off Sustainable Food Systems GmbH (SFS), Global Nature Fund, Bioland, Lake Constance Foundation и университетът Nürtingen-Geislingen, който способства със своя теоретичен опит. Различни организации и аграрни производители също са взели присъединяване в създаването на стандарта и пилотното му използване в Германия, Италия, Полша и Испания, с цел да се вземат поради всички на практика условия в този интервал.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР