Новият министър-председател на Нова Зеландия планира да забрани използването на

...
Новият министър-председател на Нова Зеландия планира да забрани използването на
Коментари Харесай

Нова Зеландия планира да забрани мобилните телефони в училищата

Новият министър-председател на Нова Зеландия възнамерява да забрани потреблението на мобилни телефони в учебните заведения и да анулира. Това излиза наяве от амбициозната стратегия, която той разгласява през днешния ден за първите си 100 дни на поста, оповестява " Асошиейтед прес ". Кристофър Луксън очерта 49 дейности, които неговото държавно управление има намерение да предприеме през идващите три месеца.

Първият нов закон, който възнамерява да одобри, ще стесни мандата на централната банка, с цел да се концентрира само върху поддържането на инфлацията под надзор , сподели той. Това би трансформирало сегашния двоен фокус на Централната банка върху ниската инфлация и високата претовареност.

Много от дейностите в 100-дневния проект включват анулация на начинания от предходното водено от лейбъристите държавно управление, което беше на власт шест години. Новите старания включват проект за удвояване на производството на възобновима сила.
 В Нова Зеландия се отхвърлят от строгите закони против тютюнопушенето
В Нова Зеландия се отхвърлят от строгите закони против тютюнопушенето

Това може да промени сходни планове и в други страни

Луксън съобщи, че доста от ограниченията са ориентирани към възстановяване на стопанската система. Част от тях се оказват противоречиви, в това число този за анулация на рестриктивните мерки за тютюна, утвърдени предходната година от предходното държавно управление . Те включват условия за ниски равнища на никотин в цигарите, по-малко търговци на дребно и доживотна възбрана за младежи.

Правителството на Луксън посочи, че прекратяването на рестриктивните мерки за тютюна, които са щяли да влязат в действие до идната година, ще донесе повече данъчни доходи, макар че министър председателят настоя през днешния ден, че не става въпрос за търговия със здраве за пари. " Ние се придържаме към статуквото ", сподели Луксън. " Ние ще продължим да понижаваме % на тютюнопушене в Нова Зеландия под нашето държавно управление. " Критиците считат, че проектът е спънка за публичното здраве и победа за тютюневата промишленост.

Две просветителни начинания - една изискваща от учебните заведения да преподават по един час четене, писане и математика всеки ден, и друга, забраняваща потреблението на мобилни телефони , отразяват настроенията измежду гласоподавателите, съгласно които учебните заведения са се отклонили от главната си задача.

Други проекти, свързани с етническата принадлежност, като разпускането на здравния орган на маорите, бяха показани от държавното управление на Луксън като ограничения за еднообразно отнасяне на всички жители, само че бяха атакувани от критици като расистки против " коренното население ".
 Нова Зеландия дефинитивно отстранява рестриктивните мерки за COVID-19
Нова Зеландия дефинитивно отстранява рестриктивните мерки за COVID-19

Мерките отпадат от среднощ във вторник
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР