Новият любимец на феновете на ЦСКА Брадли де Нойер говори

...
Новият любимец на феновете на ЦСКА Брадли де Нойер говори
Коментари Харесай

Де Нойер: Мисля, че е време ЦСКА да стане шампион

Новият любим на почитателите на ЦСКА Брадли де Нойер приказва особено за предаването „ Код Спорт “ по RING.

В началото на седмицата нидерландският бек осъществя гол-шедьовър, с който се трансформира в воин, носейки триумфа с 2:1 над ЦСКА 1948.

Новото попълнение на „ армейците “ не крие, че се усеща удобно в клуба и споделя забавни случки от взаимната си работа с румънската легенда Джика Хаджи. Предлагаме акценти от изявлението с Де Нойер:

– В ЦСКА сте от два месеца – какви са усещанията ви от тима и от българския футбол като цяло?
– Когато пристигнах тук, знаех, че това е огромен клуб. Усетих го незабавно. Тъй като, когато бях в Румъния, не бях в огромен клуб, единствено Джика Хаджи беше огромното име в клуба, само че нямахме доста последователи или нещо сходно. Но по-късно тук, в ЦСКА осъзнах какво е да си в толкоз огромен клуб, тъй че се усещам доста добре и съм благополучен, че съм тук.

– Знаете, че Саша Илич също е нов в ЦСКА. Как се работи с него?
- Той е доста добър треньор. Лично той ми сподели, че ме желае в тима и по тази причина пристигнах. Мисля, че виждате, че реализираме положителни резултати с него отпред. Създаваме добър колектив. Той е доста прочувствен, мисля, че това се вижда по време на мачовете. Щастлив съм, че мога да работя с него тук.

– Джика Хаджи е гостувал два пъти в нашето предаване. Какво е да работиш с него – какъв е като треньор и като човек?
– Той е страховит човек. Има голямо сърце. Той е приказен. Помогна ми доста в развиването ми. Освен това, е огромно име във футбола. Всички го познават, само че той е огромен и като човек. Знаете ли, когато преди мач в Европа, излезем на терена, всички почитатели желаят фотография с него, а не с нас, играчите. Той е същинска звезда. Не мога да кажа и една неприятна дума за него.

– Можете ли да ни кажете някои препоръки, които помните от него?
– О, съвет? Той споделяше: всякога, когато искаш да играеш футбол, да не се страхуваш да играеш и да имаш убеденост. И той е роден победител. Саша Илич ми припомня доста за него със своята философия за футбола. Той също има нрав на победител. И двамата са доста темпераментни и държат всеки футболист да има вяра в личните си благоприятни условия на терена.

– Джика Хаджи е международна футболна звезда. Как обаче той се държи със своите футболисти като треньор, друг ли е?
– Не. Не се държеше с нас като звезда. Той е доста спокоен. Няма никаква надменност в държанието му. Помагаше на всички в отбора, беше ни като татко. Мога да ви дам и образец. Мисля, че преди три години на Коледа няколко от чужденците в тима бяхме сами като мен и нямаше с кого да прекараме празника. Той беше в хотела си, защото има хотел, а всички заведения за хранене бяха затворени, тъй като беше Коледа. Тогава синът му Янис ни се обади и сподели: „ Елате да хапнете с нас “. Така прекарахме Коледа дружно с него. Пихме единствено по чаша вино, тъй като на идващия ден имахме мач. Това беше ужасно отношение от негова страна. Никога няма да го не помни.

– Колко дълго мислите, че ще играете в ЦСКА?
– Не знам. Надявам се допустимо най-дълго. Това е страховит клуб, огромен клуб. Искам също по този начин да изкача и идващото ходило в кариерата си, само че към този момент ми е добре тук и се концентрирам върху шампионата, купата и всичко останало, тъй като мисля, че е време тимът да стане първенец.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР