Новият Land Cruiser 300 беше един от най-очакваните нови продукти

...
Новият Land Cruiser 300 беше един от най-очакваните нови продукти
Коментари Харесай

Новата Toyota Land Cruiser 300: отговаряме на основните въпроси за новия всъдеход

Новият Land Cruiser 300 беше един от най-очакваните нови артикули на годината и през последните няколко месеца голям брой шпионски снмики и информация единствено утежниха обстановката, порождайки голям брой въпроси за колата. Ние отговаряме на най-важните от тях.
Рамата остана ли?  Новата Toyota Land Cruiser 300: отговаряме на главните въпроси за новия всъдеход

Бързаме да успокоим последователите на офроуда. За разлика от доста SUV-та, които са изгубили своята рама през поколенията, новият Land Cruiser 300 я е запазил. Нещо повече, има нова скица и в този момент е заварена благодарение на нова технология за лазерно заваряване, като по този метод се отърва от доста спомагателни подсилващи детайли и стана по-лека, само че в това време се оказа по-здрава от остарялата.
Вярно ли е, че каросерията към този момент е алуминиева?  Новата Toyota Land Cruiser 300: отговаряме на главните въпроси за новия всъдеход

Да, правилно е, само че не цялата. Вече отбелязахме, че основата на Land Cruser 300 е нова стоманена рама, която е по-лека и здрава. Така че структурата на корпуса също е направена от високоякостна стомана, само че множеството външни панели в действителност са алуминий. Предните калници, капакът, петата врата на багажника и даже покривът са направени от крилатия метал. Всички тези решения разрешават на всъдехода да понижи тежестта си с към 200 кг спрямо предходното потомство. Въпреки това, общото лично тегло на модела 300 на процедура не се е трансформирало, защото автомобилът е получил доста повече в допълнение съоръжение, което преди този момент не беше налично за модела.

Колко мм е клиренсът?  Новата Toyota Land Cruiser 300: отговаряме на главните въпроси за новия всъдеход

" Триста " за разлика от " двеста " към този момент няма да разполага с хидропневматично окачване с опция за контролиране на клиренса. Поне такава версия към момента не е оповестена. И сигурно такива модификации няма да се появят на нашия пазар. Въпреки това, в последното потомство, съществуването на " пневматика " по никакъв метод не влияеше на минималната стойност на култура. Тъй като пътният луфт е стеснен от задния мост, дистанцията от дъното на колата до земята постоянно е било едно и също. Историята е безусловно същата и при Land Cruiser 300, а клиренсът му е 230 мм.
Надеждни ли са новите турбо мотори?  Новата Toyota Land Cruiser 300: отговаряме на главните въпроси за новия всъдеход

Това е най-належащият въпрос в подтекста на обстоятелството, че Land Cruiser получи два изцяло нови мотора. За да сме почтени би трябвало да се признаем, че предходният дизелов мотор беше с турбокомпресор, само че имаше много остарял дизайн. Следователно, с 8 цилиндъра и работен размер от 4.5 литра, той развива единствено 249 к.с. Новият турбодизел е 3.3-литров „ шестак “ с по-модерна система и компресор. Следователно с подобен размер той към този момент развива 299 к.с. Рано е да се приказва за надеждността на този мотор, защото той ще дебютира освен на " 300 ", само че и по принцип в гамата на Toyota. Така че действителни данни за надеждността на това устройство ще има едвам след няколко години.

Не по този начин стоят нещата за новия бензинов V6 битурбо мотор с мощ 415 коня и работен размер от 3.5-литра, който размени остарялата атмосферна " осмица ". Този мотор е конфигуриран за първи път на Toyota, само че от няколко години се употребява на седана Lexus LS и се е утвърдил като много благонадежден и скромен елемент.
Вярно ли е, че скоростната кутия към този момент е вариатор?  Новата Toyota Land Cruiser 300: отговаряме на главните въпроси за новия всъдеход

Не. Преди премиерата се появиха клюки, че вариатор с подсилена конструкция и ще работи в тандем с новия бензинов турбо мотор на Land Cruiser 300. Тези клюки обаче се оказаха нищо повече от фейк-новина. Всъщност и двата мотора Land Cruiser 300 са комбинирани с най-новия 10-степенен автоматик на марката.
Какво е задвижването на всички колела в този момент?  Новата Toyota Land Cruiser 300: отговаряме на главните въпроси за новия всъдеход

Има два отговора на този въпрос едновременно, защото в този момент Land Cruiser се предлага в две версии. Единият от тях е фокусиран върху по-градска употреба на автомобила, затова такива екземпляри са оборудвани единствено с „ трансферна кутия “, основана на диференциала Torsen, който разполага със заключване и самоблокиране на задна ос.

Другата трансформация, която се нарежда като по-твърда офроуд версия, също има заключващ се централен диференциал и намалени предавки, само че на всяка от осите (отпред и отзад) има още по един диференциал с наложително заключване. Тази версия с три заключващи се диференциала ще бъде втората по рода си кола на нашия пазар след най-новия Mercedes G-Klasse.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР