Новият филм на Теодор Ушев Физика на тъгата“ е в

...
Новият филм на Теодор Ушев Физика на тъгата“ е в
Коментари Харесай

Теодор Ушев една стъпка по-близо до „Оскар“

Новият филм на Теодор Ушев „ Физика на тъгата “ е в късия лист за премиите „ Оскар “. Лентата по едноименния разказ на Георги Господинов е в категорията за късометражна анимация и е измежду десетте сред 92, които се класираха в битката за номинациите. Така Ушев влиза за трети път в късия лист на Оскарите - „ Дневниците на Липсет “ не съумя да доближи идващия стадий, само че „ Сляпата Вайша “ си обезпечи номинация.

Американската кино академия разгласи късите описи и в категориите за документален филм, късометражен документален филм, задграничен филм, грим, саундтрак, истинска ария, игрален късометражен филм и образни резултати. Елтън Джон попадна в конкуренцията за най-хубава истинска ария с две части – „ Never Too Late “ от „ Цар Лъв “ и „ (I’m Gonna) Love Me Again “ от „ Рокетмен “. Бионсе обезпечи на „ Цар Лъв “ двоен късмет за класиране – нейната ария „ Spirit “ също бе определена.

Номинациите за премиите „ Оскар “ ще бъдат оповестени на 13 януари. Церемонията по раздаването на влиятелните статуетки ще се състои на 9 февруари.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР