Новият етап от търговските преговори между САЩ и Китай ще

...
Новият етап от търговските преговори между САЩ и Китай ще
Коментари Харесай

Новият етап от търговските преговори между САЩ и Китай ще се проведат на 30 април и 8 май


Новият стадий от комерсиалните договаряния сред Съединени американски щати и Китай ще се проведат на 30 април и 8 май, излиза наяве от известие на пресслужбата на Белия дом.

„ По предписание на президента Доналд Тръмп комерсиалният представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзър и министъра на финансите Стивън Мнучин ще отпътуват за Пекин за продължение на договарянията за комерсиалните връзки сред Съединени американски щати и Китай. Преговорите ще стартират на 30 април 2019 година Вицепремиерът Лю Хе ще оглави договарянията от страна на Китай. След това вицепремиерът ще води китайската делегация във Вашингтон за спомагателни разисквания, с начало 8 май 2019 година “, се споделя в известието.

От пресслужбата прецизират, че обсъжданите тематики ще обгръщат „ въпросите на търговията, в това число интелектуалната благосъстоятелност, насилственият трансфер на технологии, нетарифните бариери, селското стопанство, услугите, покупките и правоприемната процедура “.
Според данни на източници на Wall Street Journal, в случай че страните съумеят да се договорят, то по-късно ще им би трябвало още една седмица, с цел да доработят финалния текст на съглашението с всички юридически елементи.

Миналата година през юли и септември Съединени американски щати и Китай вкараха взаимно покачване на митата върху редица вносни артикули за стотици милиарди долари годишно. В началото на декември по време на срещата на G20 в Аржентина водачите на двете страни се договориха за реализиране на „ помирение “ в комерсиалната война. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се съгласи да не подвига от 10 на 25 % митата върху вноса на артикули от Китай на стойност 200 милиарда $ годишно, в случай че страните съумеят в границите на период от 90 дни да реализират съглашение по избран кръг от въпроси, в това число и интелектуалната благосъстоятелност. Преговорите към момента не престават, само че Съединени американски щати още веднъж направиха компромис и се съгласиха да не подвигат митата.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР