Новият енергиен министър Александър Николов се обяснява за убийствените цени

...
Новият енергиен министър Александър Николов се обяснява за убийствените цени
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Новият енергиен министър се обяснява за убийствените цени на тока и газа - гледайте НА ЖИВО!

Новият енергиен министър Александър Николов се изяснява за убийствените цени на тока и газа, които унищожават бизнеса, внезапно подвигат инфлацията и изправят жителите на ръба на цялостното обедняване тъкмо преди Коледните и Новогодишните празници и още повече - по-късно.

Част от проблемите, с които би трябвало да се оправим, са действителен пазарен подтекст, уточни Николов и сподели картата на цените на тока в Европа, като посочи, че в цяла Европа сега има проблеми с цените на електрическата енергия.

България продължава и ще става все по-устойчив член на Европейски Съюз, в това число и на обединен пазар, което значи, че не можем единствено в България да поддържаме по-ниски цени, разгласи той.
свързани новини4535преди 18 часа10089на 16.12.2021
Върху цената въздейства и цената на въглеродните излъчвания, които са се повишили 4 пъти от 20 на 80 евро на годишна база, съобщи министърът.

Производството на електрическа енергия у нас бележи постоянен растеж, той е 15 %, действителната консумация нараства с 4 на 100.

Поради покачването на потенциалите за експорт и заради това, че българските производители са постоянни, се покачва и износът.

Това води до сравними цени, изключително по отношение на Гърция и Румъния, разгласи Николов.

Гледайте онлайн по ПИК TV!

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР