Рокадата на върха във Военната академия Г.С.Раковски коментира бившият военен

...
Рокадата на върха във Военната академия Г.С.Раковски коментира бившият военен
Коментари Харесай

Аню Ангелов разби на пух и прах мотивите за смяната на шефа на Военната академия - връщат за втори път на поста обявен от Русия за персона нон грата

Рокадата на върха във Военната академия " Г.С.Раковски " разяснява някогашният боен министър Аню Ангелов. За поста е препоръчан предишен шеф на академията - ген.-майор Тодор Дочев, а мястото ще бъде освободено от Груди Ангелов.

Дочев е отстъпил от поста преди време, с цел да отиде боен аташе в Москва, само че оттова са го изгонили и са го оповестили за личност нон грата. Сега претекстът за рокадата е безразсъден - поради кариерно развиване на Дочев.

" Уникален претекст на предложение за освобождение от военна работа на български военачалник, с цел да се " обезпечи кариерното развиване " на различен български военачалник, който бе върнат в България от Москва по независещи от него аргументи ", разяснява Аню Ангелов и добави: " Познавам и двамата, които имат своите качества. Но самото споменаване поради " кариерно развиване " е по едно и също време комичен и печален претекст, тъй като новото предопределение е на длъжността, на която генералът е бил преди да замине за Москва ".

Както стана ясно преди дни Министерският съвет одобри да бъде отправено предложение до президента на Румен Радев да издаде декрет, с който да назначи генерал-майор Тодор Дочев на длъжността шеф на Военна академия " Г. С. Раковски ".

Правителството предлага на президента да бъде публикуван и декрет, с който да досегашният шеф на Военната академия генерал-майор Груди Ангелов да бъде освободен от поста и от военна работа, заради упражнено право на пенсия, на съображение чл.166 от ЗОВСРБ.

Обявеният за личност нон грата от Русия някогашен боен аташе военачалник - майор Тодор Дочев, който ще оглави за повторно Военната академия, е дипломатът с най-голям сан, прогонван досега.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР