Новият български филм Голата истина за група Жигули ще излезе

...
Новият български филм Голата истина за група Жигули ще излезе
Коментари Харесай

Голата истина за група Жигули - най-новият филм БГ филм с участието на много звезди

Новият български филм " Голата истина за група Жигули " ще излезе по кината напролет, оповестиха от екипа на продукцията.

Това е вторият пълнометражен филм на режисьора Виктор Божинов, чийто първи план " Възвишение " бе най-гледаното българско заглавие за последните 10 години у нас.

" Смятам, че през тази година хората ще имат потребност от повече усмивки. Ще пуснем кино лентата тази пролет, в сериозен за киноиндустрията миг, само че имам вяра, че всички дружно ще успеем да помогнем на българските кина да се възстановят по-бързо, а на хората ще дадем мотив да се засмеят и да се замислят какво се случи с всички нас през последните 30 години ", споделя Божинов.

Сниман главно в Бургас, филмът споделя историята на българска рок група от 80-те години, която се разпада тъкмо когато е на върха на славата си. С времето усетите на публиката се трансформират, а музикантите са изцяло забравени. Лидерът им Фори (Михаил Билалов) е почнал работа в попфолк промишлеността, а всеки от останалите членове на " Жигули " е поел по личен професионален път, нямащ нищо общо с музиката. Неочаквано телефонно позвъняване ги принуждава да загърбят враждите и да се съберат още веднъж, съвсем принудително.

В основните функции са Филип Аврамов (в ролята на Васо), Димитър Рачков (Киша), Герасим Георгиев - Геро (Пухи), Лилия Маравиля (Дарин Дардо) и Ирини Жамбонас (Соня), а също Август Попов, Параскева Джукелова, Илияна Лазарова и младата Климентина Фърцова.

Оператор е Антон Бакарски, прочут от работата си по " Възвишение ", " Под прикритие ", " Връзки ", и взел участие в интернационалните продукции като 300: Rise of an Empire и The Expendables 2. Сценаристи са Ваня Николова и Нели Димитрова.

Премиерата му ще бъде тази пролет, а това стана ясно от първия филмов откъс, който излезе в мрежата.



Участие във кино лентата има и фолк звездата Камелия, която влиза в света на киното. Самата тя се похвали с новия план и показа видео в формалните си профили, към което написа " Искам Рок... Очаквайте “Жигули” в кината. "

В лентата известната певица ще си партнира с надарения артист Михаил Билалов. С неговия воин е и завръзката в комедията.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР