Новият английски щам е дал началото на трета вълна от

...
Новият английски щам е дал началото на трета вълна от
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Имаме трета вълна на ковид

Новият британски вариант е дал началото на трета вълна от ковид в Европа. Това съобщи пред bTV шефът на " Пирогов " - проф. Асен Балтов.

" Казваме тези неща не с цел да плашим хората. Това, което се случва в Европа, съгласно мен е трета вълна. Това е в Нидерландия, Франция, Англия, Испания.

Не са малко възходящите случаи, това, че сме оазис сега, не би трябвало да ни притъпява вниманието, би трябвало да сме съществено готови ", добави Балтов, " Говорим за една доста по-заразна трансформация на вируса. Този вариант е доста по-агресивен, навлизайки ще измести по-слабия вариант и повече хора ще бъде инфектирани ", посочи професорът.

" В Пирогов сме подготвени, тези 450 кревати, които бяха разкрити, са подготвени още веднъж да бъдат включени за пациенти с ковид. Около 25% са болните в лечебното заведение, които са с ковид.

В момента се грижим за 18 пациенти в интензивно поделение и 100 със средно-тежка форма на COVID-19. Осем души от апаратно дишане успяхме да ги върнем към естествен метод на живот ", изясни още професор Балтов. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР