Новите предполагаеми случаи на COVID-19 в Северна Корея паднаха под

...
Новите предполагаеми случаи на COVID-19 в Северна Корея паднаха под
Коментари Харесай

КНДР с нов спад на заразени с треска


Новите хипотетични случаи на COVID-19 в Северна Корея паднаха под 20 000 за денонощие към неделя, съгласно държавни медии.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31644
Повече от 19 310 души са посочили признаци на тресчица за 24-часов интервал до 18 часа за предния ден, заяви формалната Корейска централна новинарска организация (KCNA), като цитира данни от държавния щаб за предварителна защита на незабавни епидемии.

Той не даде информация за нови смъртни случаи. Към сряда броят на смъртните случаи е 73, като смъртността е 0,002 %.

Общият брой на случаите на тресчица от края на април доближи над 4,62 милиона, от които над 4,58 милиона са се възстановили, а минимум 33 780 към момента се лекуват.

KCNA също по този начин съобщи прогрес в напъните за ограничение на разпространяването на " остра чревна зараза ", обявена в югозападния регион предходната седмица.

" Кризата на публичното опазване на здравето се разсейва в КНДР ", се споделя в англоезична публикация.

Централният бранш за незабавна предварителна защита на епидемията започва акция за лекуване на пациенти, като изпрати съответните чиновници и екипи за бърза групова диагностика на националния хигиеничен и противоепидемичен център в регионите в провинция Южен Хванхе, където е зародила остра чревна зараза, и направи епидемиологична изследване на жителите и инспекция на хора с тресчица. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР