Новите народни избраници ще взимат с около 300 лева по-високи

...
Новите народни избраници ще взимат с около 300 лева по-високи
Коментари Харесай

Не е лошо! Вижте под какви заплати ще се подписват новите депутати

Новите национални избраници ще взимат с към 300 лв. по-високи заплати от онези  в 47-oто Народно заседание. Причината е, че приходите на властта зависят от заплатите в публичния бранш, регистрирани от Национален статистически институт в края на всяко тримесечие.

Така те, дружно с министрите и президента, са единствените в страната, чиито заплати обезпечено се трансформират 4 пъти в годината. В годините обратно е имало редки случаи, в които заплатата в публичния бранш понижава и с това спадат и приходите на властта, само че нормално посоката е противоположна – нагоре. Депутатът получава утроената заплата в публичния бранш за последния месец на тримесечието.
-->
Така на потегляне депутатите от предходния Народното събрание са се подписвали за главно заплащане от над 4850 лв., като тук не се включват спомагателните пари за участия в комисии, както и класовете прослужено време, осведоми Нова телевизия. В първите си месеци новите избраници ще получават съществена заплата от над 5140 лв..

Председателя на Народното събрание по предписание взима още 55% над депутатската заплата – по този начин новият началник на националните избраници ще получава главно заплащане от съвсем 8 хиляди лв., до момента в който предшественикът му е взимал малко над 7 500.

Едно е ясно - нови депутати ще имаме. Под въпрос остава дали тези нови депутати ще съумеят да се обединят по някакъв метод, с цел да имаме и нови министри.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР