Новите леки коли стават все по-съвършени и "самостоятелни", но въпреки

...
Новите леки коли стават все по-съвършени и "самостоятелни", но въпреки
Коментари Харесай

Навиците, които най-много вредят на автомобила

Новите леки коли стават все по-съвършени и "самостоятелни ", само че все пак към момента съществуват аргументи, водещи до по-бързото им изхабяване. Най-основните неточности, които позволяват водачите бяха показани от немски специалисти.

Вредните, за коалата, привички са доста, само че преди всичко е класирано ръководството на автомобил с минимално количество в резервоара. Според специалистите това вреди изключително доста на по-старите коли, тъй като на дъното има доста отлагания от некачествени горива, които при празен контейнер навлизат в горивната система и в мотора.

Идеалният вид съгласно германците е да се кара с гориво, което е над половината на резервоара и да не се долива малко, а да се цялостни до горе. Другият нездравословен табиет, който е гибелен за колите е тяхното претоварване.

Ако постоянно се надвишава оптимално допустимия товар за един автомобил, то ходовата част се износва доста бързо и повредите по нея са неизбежни. Третата и четвърта позиция в този рейтинг са за внезапния старт и за карането на високи обороти със леден мотор. Рядкото потребление на ръчната спирачка е навикът, класиран на пета позиция, който също вреди на автомобила.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР