Новите изненади от времето започват. Жегата настъпва. От днес живакът

...
Новите изненади от времето започват. Жегата настъпва. От днес живакът
Коментари Харесай

Нови изненади от времето. Жегата идва

Новите изненади от времето стартират. Жегата настава. От през днешния ден живакът в термометрите стартира за пълзи нагоре, с цел да стигне до 37 градуса, а в идващите дни и до 40.

В неделя времето ще бъде най-вече слънчево и горещо. По-значителни нараствания на облачността ще има над североизточните региони и преди обяд на обособени места там са вероятни слаби валежи. Ще духа слаб, в Източна България - сдържан вятър от северсеверозапад. Максималните температури ще са сред 28° и 33°, в София - към 28°. Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от междинното за месеца.Това оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология Национален институт по метеорология и хидрология. 
-->
Над Черноморието облачността ще е променлива, на обособени места в утринните часове с валежи от дъжд. Ще бъде прохладно, с сдържан и мощен северен вятър, който вечерта ще отслабне. Максималните температури ще са сред 26° и 30°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините ще е най-вече слънчево. Ще духа сдържан, в планините в източната половина от страната краткотрайно мощен, северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 14°, на 2000 метра - към 23°.

Новата седмица ще стартира с най-вече слънчево време. В понеделник вятърът ще остане със северна съставния елемент, ще отслабне, а във вторник ще се обърне от запад, в доста региони краткотрайно ще стихва. Температурите ще се покачват, оптималните във вторник ще са сред 32° и 37°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР