Новите и преработени проекти, включени в последната редакция на Националния

...
Новите и преработени проекти, включени в последната редакция на Националния
Коментари Харесай

Всичко на показ: Ето ги важните проекти в здравеопазването

Новите и модифицирани планове, включени в последната редакция на Националния проект за въстановяване и резистентност, са три: надграждане на системата 112, незабавна въздушна помощ и закупуване на нова и съвременна здравна инсталация. Новата техника ще бъде ориентирана към педиатричната грижа и онкозаболяванията. Предвижда се основаване на Национален център за протонна терапия – новаторска терапия, с която не може да се похвали нито една страна на Балканския полуостров. Това стана ясно на среща на Обществения съвет в Министерство на финансите през днешния ден. В последната редакция на Плана остават и предходните планове – основаване на профилирани центрове за мозъчно-съдови болести в цялата страна, цифрова платформа, вид е-медицинско досие, откриването на спомагателни 200 амбулатории за доболнична помощ и рационализация на психиатричната помощ.

" С пари от Плана не могат да се погасяват настоящи разноски като заплати на медицинския личен състав или други ограничения за задържане на младите лекари в родината ", акцентира министърът на финансите Асен Василев след голям брой забележки, че даже и по лечебните заведения да е налице инсталация от последно потомство, липсват фрагменти. Той посочи също, че финансирането на Националната педиатрична болница ще пристигна от националния бюджет.

За основаване на звено незабавна помощ по въздуха са заложени 120 милиона лв., като ще има шест хеликоптера, ситуирани из цялата страна. По неофициална информация и на летище „ Пловдив” ще домува такава въздушна кола за спешна помощ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР