Новите електронни дневници за училищата късат нервите на училищните екипи

...
Коментари Харесай

Ново изпитание: електронни училищни дневници


Новите електронни дневници за учебните заведения късат нервите на учебните екипи на прага на образователната година (снимка: CC0 Public Domain)

Ново тестване от категорията „ електронно ръководство на страната “ се разиграва – този път в образователната система. Опасността да не проработят електронните дневници в учебните заведения е доста огромна, предизвести в обява в профила си Диян Стаматов, ръководител на Съюза на работодателите в системата на националната култура. Причината, по думите му, е в това, че МОН опитва със своята национална електронна система.

В момента доста от учебните заведения в страната употребяват електронни дневници „ Shkolo ”. Освен запис на оценки и бележки по напредъка на всеки възпитаник, забележими и за родителите, системата има и доста други улеснения като да вземем за пример групи за връзка, база данни с уроци и други Сега обаче е време за национална електронна система за дневници.

„ Филмът стартира при започване на зимата. МОН вкара своята вътрешна електронна система. Вътрешна, само че за цялата просветителна система. В нея всички просветителни институции трябваше да въведем всичко – възпитаници, адреси, проекти, стратегии, среда на живот, учители. През февруари, мъчително и мъчно, информацията бе “налята ”, Стаматов.

„ Вторият призрачен епизод стартира в края на август. През деня системата НЕ РАБОТИ. Явно тогава я усъвършенстват и я вършат по-добра за ползвателите. В тъмната част на деня постепенно потегля. Хиляди неуморни труженици стартират да се борят със системата и да попълнят информацията. Бавно, само че пък умерено. Трудолюбиво, само че пък безгрижно “, споделя Стаматов.
още по темата
Срокът за попълване на всичката налична информация е 10 септември, твърди Стаматов. Според някои негови сътрудници от Пловдив, срокът в действителност е 7 септември.

„ Дисциплинирано, отговорно и съответно всички се опитваме да попълним електронната система на МОН, с цел да може да прехвърлим информацията към електронните дневници и те да проработят! Да, само че НЕ! “, споделя ръководителят на СРСНП.

И той, и сътрудниците му са единомислещи, че въпросната система зацикля, „ върти колелото “, зарежда се безпределно и безуспешно, „ не бърза “. Повечето сътрудници на Стаматов са съгласни с неговата оценка, че протичащото се е призрачен сън и той слага на тестване нервите на всички в просветителната система.

В мненията под обявата закономерно се слагат въпросите кой е създателят на неработещата система, какъв брой е платено за нея и кой е виновен за протичащото се. Поставя се и тематиката за съществуващите електронни дневници, които към този момент са в приложимост – потвърдено работеща система, която можеше да бъде мащабирана, да вземем за пример.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР