Новина за избягала змия от дома на любител в столицата

...
Новина за избягала змия от дома на любител в столицата
Коментари Харесай

Жителите на столичния квартал Яворов в паника. Избягал е питон


Новина за избягала змия от вкъщи на фен в столицата държи в напрежение жителите на квартал " Яворов ", оповестява Българска национална телевизия. Собственикът твърди, че змията е килимен питон и никога не е отровна. Затова е разлепил известия из квартала с молба, в случай че някой я види, да му се обади. Друг е въпросът кой има предпочитание да се срещне с нея, с цел да му я върне.

До момента змията не е открита, само че новината, обявена в обществените мрежи, беше довела край блока на притежателя фенове на змии, които желаеха да му оказват помощ и да я намерят. 

Пред Българска национална телевизия Иван Цветков споделя, че от дете обича змии. Преди две години получил килимния питон като подарък от собствен другар.Съквартирантите, с които живее, настояват, че тъгува толково по избягалата змия, що се касае за изгубена обич.

" Това е домашният ми любим. Всеки, като го загуб,и не е доста благополучен. Тъжен съм, тъй като това животно го виждам две години. ", споделя Иван Цветков.

Иван допуска, че змията е избягала през напълно дребен процеп на мрежата, която е покривала стъклената клетка, в която живее. Няма визия къде тъкмо е сега - дали е в жилището му, на открито в храстите или пък в мазето на блока.

" Искам съседите да знаят, че не са в заплаха по никакъв метод. ", твърди той.

Много от хората в региона, обаче, са обезпокоени, изключително тези с дребни деца.

От екоминистерството оповестиха, че в България е разрешено да се отглеждат змии в домовете.

Изискването, обаче, е животните да бъдат регистрирани в съответните районни инспекции по околната среда и водите, а притежателите да им обезпечат подобаващи условия.

При бягство на животно, притежателят следва да предприеме дейности за залавянето му. При нужда от помощ, той може да потърси подпомагане от разнообразни институции, включително локалните управляващи, районните инспекции и специалисти от зоологически градини.

След като се закупи една змия, тя наложително би трябвало да бъде записва в екоминистерството и да се получат съответните документи за нея. В България може да се селекционират и отровни змии.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР