Нови улици ще бъдат затворени в района около Централна гара

...
Нови улици ще бъдат затворени в района около Централна гара
Коментари Харесай

Затварят редица улици заради пробива на гарата в Пловдив, кръговото ще се отвори през лятото

Нови улици ще бъдат затворени в региона към Централна гара и квартал „ Триъгълника ” поради пробива, който ще свързва „ Южен ” с „ Централен ”. Това излиза наяве след среща сред заместник-кметът по строителство и вложения инж. Тошо Пашов, кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов и представители на „ Трейс Груп Холд “ АД – фирмата-изпълнител на плана. Поводът са многочислените запитвания на жителите за хода на ремонтните действия на обекта, чийто възложител е НКЖИ.
От „ Трейс Груп Холд “ АД оповестиха, че във връзка със строително-монтажните работи следва поетапно затваряне на улиците в зоната.
Ул. „ Д-р Никола Ковачев “ ще бъде затворена в сектора от бул. „ Васил Априлов “ до ул. „ Кавала “ в интервала от 15/20 февруари до 2 април. Локалното платно на бул. „ Васил Априлов “ в посока запад няма да е налично от 10 до 20 април, само че ще бъде отворено за придвижване от 20 април до 1 юни в зоната от ул. „ Тракия “ до ул. „ Д-р Никола Ковачев “. Ул. „ Кавала “, в сектора от кръстовището с „ Д-р Никола Ковачев “ на юг до бул. „ Христо Ботев “, ще бъде затворена от 20/25 април до 1 юни.
Ул. „ Тракия “ се затваря от 5 юни до 5 август в правата от бул. „ Васил Априлов “ до ул. „ Радецки “, а ул. „ Радецки “ няма да е налична за коли за същия интервал в частта от кръстовището с ул. „ Тракия “ до кръстовището с ул. „ Велико Търново “.Въвеждането на краткотрайна организация за придвижване ще става след съгласуваност и позволение на Община Пловдив и бранш „ Пътна полиция “ към ОД на МВР-Пловдив. Движението по упоменатите улици ще бъде лимитирано, тъй като по тях ще бъдат сложени нови кабелни трасета, канализационни колектори, водопроводи, газапроводи и/или топлопроводи. След построяването на инженерните мрежи ще бъде възобновена пътната настилка с асфалтобетон.
От строителната компания поеха ангажимент, че до 25 август ще бъде възобновено напълно кръговото придвижване пред Централната железопътна гара. През септември се чака да се пуснат за придвижване новите местни платна на бул. „ Васил Априлов “, откакто са завършили дейностите по изместванията и изработката на новите инженерни мрежи по тях.
По време на срещата стана ясно още, че входът на бъдещия авто подлез ще е след кръстовището на ул. „ Тракия “ и бул. „ Васил Априлов “. Идващите от север коли ще могат да влязат оттова или да продължат по локалното платно на бул. „ Васил Априлов “ и да излязат на кръговото кръстовище пред Централна гара.
За колите, които идват от кръговото кръстовище и се движат в посока север, ще има локално платно. В западното локално платно е планувано да има двупосочна велоалея. Останалите улици в зоната – „ Радецки “, „ Велико Търново “, „ Тракия “, „ Д-р Никола Ковачев “ и „ Кавала “ ще са без смяна на непрекъснатата организация на придвижване.
Изходът на бъдещия авто тунел в регион „ Южен “ е при кръстовището на ул. „ Калиакра “ и ул. „ Димитър Талев “. Посоката за придвижване на кръстовището пред автогара „ Родопи “ ще бъде единствено изток-запад, защото ул. „ Димитър Талев “ на север ще бъде напълно заета от пробива. Кръстовището на изхода на тунела ще бъде реконструирано, с цел да може да поеме трафика от и към тунела. Ул. „ Бяло море “ не влиза в обсега на плана.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР