Нови структурен модел и правилник за работата на КПКОНПИ предлага

...
Нови структурен модел и правилник за работата на КПКОНПИ предлага
Коментари Харесай

Сотир Цацаров предлага промени в КПКОНПИ

Нови систематичен модел и устав за работата на КПКОНПИ предлага в своя идея основният прокурор Сотир Цацаров. Документът направен от обвинител номер едно, който е номиниран от ГЕРБ и Обединени патриоти за началник на антикорупционната комисия, е оповестен на уеб страницата на Народното събрание.

Съкращаване на администрацията и увеличение на щата за дирекциите, които действително се борят с корупцията, са други от оферти на Цацаров. Според него има потребност от съвещателен съвет към КПКОНПИ, в който да вземат участие одобрени адвокати, и благодарение на който да се дават мнения по законопроекти.

Концепцията планува непрекъснат медиен мониторинг, с цел да се търсят данни за корупция в изявления. Важна част от плана са наложителните инструкции за хората от властта при попълване на декларациите им пред КПКОНПИ. Цацаров предлага и по-лесна онлайн форма за подаване на сигнали за спорове на ползи и корупция, по които незабавно да се стартира работа от КПКОНПИ.

Документът е в размер от 25 страници и засяга както действието на комисията, по този начин и усъвършенстване на работата й.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР