Нови сблъсъци между палестинци и израелска полиция в комплекса на

...
Нови сблъсъци между палестинци и израелска полиция в комплекса на
Коментари Харесай

12 души са ранени при сблъсъци край джамията Ал-Акса в Йерусалим

Нови конфликти сред палестинци и израелска полиция в комплекса на джамията Ал-Акса в Йерусалим раниха 12 души в петък, заяви Палестинският Червен полумесец след седмици на принуждение.

Израелската полиция сподели, че сили са влезнали в комплекса, откакто " бунтовниците " хвърляли камъни и фойерверки, в това число към Западната стена, свещеното еврейско място под Ал-Акса. В изказването се споделя, че чиновниците са употребявали „ средства за разпространяване на вълнения “, с цел да овладеят безредиците.

Свидетели и кореспонденти на AFP показаха, че полицията е употребила сълзотворен газ и гумени патрони. Червеният полумесец посочи, че множеството от ранените са получили „ пострадвания на горната част на тялото “. Според очевидци и кореспонденти на AFP конфликтите са отслабнали след утринната молитва. Но напрежението остава високо в сърцето на остарелия, ограден град на Йерусалим, част от анексирания от Израел Източен Йерусалим.

През последните две седмици над 250 палестинци бяха ранени при конфликти в комплекса Ал-Акса, третото най-свято място в исляма, което е най-святото място за евреите, които го назовават Храмовия рид. Новите безредици идват, когато мюсюлманите означават последния петък в свещения месец Рамазан, който би трябвало да завърши при започване на идната седмица.
Насилието в анексирания от Израел Източен Йерусалим породи опасения от нов въоръжен спор, сходен на 11-дневната война предходната година сред Израел и въоръжени групировки Хамас, провокирана от сходни безредици в Ал-Акса.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР