Нови разговори между България и Северна Македония предстоят днес. Отношенията

...
Коментари Харесай

Захариева приема специалния представител на Скопие Владо Бучковски |

Нови диалози сред България и Северна Македония предстоят през днешния ден. Отношенията сред двете страни остават обтегнати, след решението да не подкрепим Скопие за договаряния за присъединение към Европейския съюз. 

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще одобри през днешния ден специфичния представител на Северна Македония за България Владо Бучковски. Очаква се той да беседва и с премиера Бойко Борисов и вицепремиера Красимир Каракачанов, както и с президента Румен Радев.

Преди дни проф. Бучковски разяснява по БНР, че държавното управление в Скопие е наясно за нуждата да изготви пътна карта, с която да покаже, че се придържа компактно към осъществяването на Договора за добросъседство с България. 

„ Вярвам, и го знам, че до момента в който ние беседваме, екипите на министерствата на външните работи – на България и нашето, работят по формулировките, които ще покажат, че и без поддръжка от който и да е било, ние от Западните Балкани, съседите с обща история, можем да намерим решение за общото ни бъдеще “, сподели Бучковски.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР