Десетки хиляди унгарци маршируваха през центъра на Будапеща в събота

...
Десетки хиляди унгарци маршируваха през центъра на Будапеща в събота
Коментари Харесай

Хиляди унгарци подкрепиха Орбан на марш за мир

Десетки хиляди унгарци маршируваха през центъра на Будапеща в събота в поддръжка на националистическия министър председател Виктор Орбан, оповестява " Ройтерс ".

Тълпата, скандираща " Унгария " и развяваща флагове И транспаранти с надписи КАТО " Дай ни мир, Господи ", стигна до постройката на Народното събрание, където министър председателят Виктор Орбан се обърна към последователите си.

" Никога до момента толкоз доста хора не са изразявали поддръжката си за мир на сходно събитие. Ние сме най-големият корпус на мира, най-голямата мироопазваща мощ в Европа, сподели Орбан. Европа би трябвало да бъде спряна да се втурне във война, в личното си заличаване. Европа през днешния ден се готви за война, с ежедневни известия за предаването на нов сектор от пътя към пъкъла ", добави той.

Припомняме, че Орбан е изправен ненадейно предизвикателство от противник дилетант в политиката преди изборите за Европейски парламент (ЕП) идната седмица.
 Европа се готви за война с Русия, уверен Орбан
Европа се готви за война с Русия, уверен Орбан

Унгарският водач предизвестява, че сме на сантиметри от заличаването

Орбан, който е на власт от 2010 година, се надява, че неговата партия " Фидес ", която не е обвързвана с никоя група в Екологичен потенциал, ще се възползва от повишрната поддръжка за крайнодесните в цяла Европа, до момента в който се готви да поеме ротационното председателство на Европейския съюз (ЕС) през втората половина на годината.

по редица въпроси, в това число отхвърли да изпрати оръжия на Украйна и поддържане на стопански връзки с Москва, откакто съветските сили нахлуха в Украйна през 2022 година

По средата на своя четвърти следващ мандат на власт който смъкна двама от основните му политически съдружници, някогашния президент Каталин Новак и някогашния министър на правораздаването Юдит Варга.

Оттогава " Фидес " се бори да се оправи вредите, Магяр, някогашен вътрешен човек в държавното управление, който започва политическо придвижване, откакто изнесе скандални данни за вътрешната работа на държавното управление на Орбан.
 Унгария проверява противник на Орбан за непознато въздействие
Унгария проверява противник на Орбан за непознато въздействие

Службата за отбрана на суверенитета, за чието закриване Венецианската комисия по-рано прикани

Орбан разяснява войната в Украйна ден по-рано . Европа навлезе в промеждутъчен стадий на подготовка за война с Русия. Това съобщи унгарският министър председател.

По негови думи Старият континент от ден на ден се въвлича във въоръжения спор в Украйна.

Пред радио " Косут " Орбан означи, че всяка седмица вижда от ден на ден признаци, че Европейски Съюз и НАТО се готвят за военни дейности.

Той обаче посочи, че " отиването на война не става внезапно ".

" Има три стадия: разискване, подготовка и заличаване. Сега приключваме разискването и сме в подготвителния стадий. На сантиметри сме от заличаването ", предизвести унгарския водач.

Миналата седмица, че Русия ще нападне някоя страна членка на НАТО. " Не считам за разумно Русия, която даже не може да победи Украйна, внезапно да пристигна и да погълне целия западен свят ", съобщи тогава Орбан.

Според него обаче препратките към съветската опасност са " въведения " към по-нататъшна интервенция на Запада във войната в Украйна.

Генералният секретар на НАТО членовете на Алианса да преразгледат някои от рестриктивните мерки, свързани с потреблението на оръжията, доставени на Украйна.

Украинските водачи приканиха държавните управления да облекчат рестриктивните мерки и през последните седмици западните страни изглеждаха все по-раздвоени по отношение на това дали на Украйна би трябвало

Външният министър на Унгария по-рано този месец уточни, че страната му - членка на НАТО, няма да взе участие в дълготрайния проект на Алианса за подкрепяне на Украйна, който Будапеща назова " луда задача ".
 Снимка 667587
Източник:

Орбан съобщи, че договарянията и за разрешаване на украинската войска да употребява западни оръжия за удари по съветски цели, са " тревожни " хрумвания, които приближават НАТО до война.

Мисия на НАТО в Украйна би рискувала международна война, вместо да отбрани страните членки на Алианса, безапелационен бе Орбан.

" Абсурдно е, че НАТО, вместо да ни пази, ни въвлича в международна война. Това е толкоз неуместно, колкото пожарникар да реши да изгаси пожар с огнехвъргачка ", посочи той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР