Нови правила за движение ще влязат в сила в Германия

...
Нови правила за движение ще влязат в сила в Германия
Коментари Харесай

Промени за пътуванията в Европа!

Нови правила за придвижване ще влязат в действие в Германия и други европейски страни през 2023 година Експерти по трафика от Autoclub Europa (ACE) изясняват какво би трябвало да се има поради при обмисляне на пътувания от 2023 година нататък.

Пътуване с трен - от 7 юни 2023 година в целия Европейски съюз ще се ползват по-широки права на пасажерите. Например ускоряват се правата на хората с лимитирана пъргавина. От средата на идната година те ще могат да получават помощ при качване и слизане от всички влакове. Регионалният трафик до момента беше изключен от това. В бъдеще хората с увреждания могат да изискат тази поддръжка до 24 часа преди началото на пътуването си, а не 48 часа преди този момент, както беше до момента.

За да се подсигурява, че велосипедите могат да бъдат взимани със себе си, доставчиците би трябвало също по този начин да зададат поръчка за потенциал за местата за паркиране на колела, тъй че да могат да се вършат резервации и за тях. Освен това железопътните компании би трябвало да издават обединен билет за всички сектори, в случай че ги експлоатират сами или посредством дъщерни сдружения. Това улеснява пасажерите да получат обезщетение, в случай че изтърван свързващ трен по пътя. Решаващият фактор е какъв брой късно идват на местоназначението си.

Плащане в чужбина - функционалността Maestro на доста джиро карти ще бъде отстранена на 1 юли 2023 година Досега тази функционалност беше нужна за изтегляне на пари в чужбина с немски джиро карти или за заплащане в магазини. Но до този интервал могат да се издават карти с Maestro функционалност и да се употребяват до приключване на валидността им. От банките зависи каква опция ще предложат на своите клиенти.

Австрия - още на 1 октомври 2022 година бяха направени голям брой промени в разпоредбите за придвижване по пътищата в Австрия за отбрана на велосипедисти, пешеходци и деца. Както в Германия, велосипедистите могат да бъдат изпреварвани единствено при странично разстояние от минимум 1,5 метра в обитаемоте места и 2,0 метра отвън обитаемоте места. В края на велоалеята транспортните средства към този момент би трябвало да се редуват в градските зони, в случай че велосипедистът остане в същата посока.

В зоните на автобусни и трамвайни спирки е позволено прекосяването на коли единствено от страната, където не се качват и не слизат пасажери. Ако вратите на рейса и влака към този момент са затворени, колите могат да минават от тази страна още веднъж с темпото на вървене. По улици които са ситуирани в непосредствена непосредственост до учебните заведения придвижването на моторни транспортни средства ще бъде неразрешено в образователните дни в избрани часове.

Франция - през тази година там ще бъдат основани разнообразни екологични зони. По тях тогава ще могат да се движат единствено коли със съответния стикер. От 1 юли 2023 година в екологичната зона ZFE-m в Париж може да се влиза единствено с коли и кемпери до 3,5 тона, които имат оранжев екологичен стикер Crit`Air 2.

От януари в региона на Монпелие може да се кара единствено с тъмночервена значка Crit`Air 4 и към този момент не с Crit`Air 5. Екологичните зони в Ница и Тулуза, които към този момент са непрекъснато открити, това ще се ползва за всички транспортни средства от 2023 година От идната година нарушаванията на възбраните за шофиране в Страсбург и 33-те асоциирани общини също ще бъдат наказвани все по-строго.

Италия - в случай че желаете да шофирате по крайбрежния път на Амалфитана по време на Великденските празници, би трябвало да внимавате. По време на Великден, т.е. от 7 до 10 април и от 24 април до 2 май 2023 година, Amalfitana на юг е налична единствено в лимитирана степен сред 10:00 и 18:00 часа. Само коли с четен номер в регистрационния номер имат право да се движат в четни дни и назад в нечетни дни.

Венеция ще изисква платено допускане в бъдеще. Всъщност от 16 януари към този момент трябваше да се начислява входна такса от шест евро дневно. Но в този момент този период е отсрочен с шест месеца. Цената може да варира според от размера на туристическата навалица. Ако резервирате в точния момент, можете да си спестите от цената. Билетите могат да бъдат резервирани онлайн авансово и показани под формата на QR код. Всеки, който остане да преспи в италианския град-лагуна, живее там или е роден там, не се нуждае от входен билет.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР