Нови правила за борба с коронавируса няма да се въвеждат,

...
Нови правила за борба с коронавируса няма да се въвеждат,
Коментари Харесай

Кунчев успокои за правилата срещу коронавируса

Нови правила за битка с ковид няма да се вкарват, успокои в изявление за Българска национална телевизия основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. В същото време той акцентира, че епидемиологичната конюнктура ще се удължи. Имаме по 5-6, до 10 смъртни случая на ден, изясни решението Кунчев.

"Ситуацията с COVID-19 не се усъвършенства в Европа, в последните две седмици се усъвършенства в България, може да помислим за неудължаване на епидемиологичната конюнктура след края на септември. Но няма по какъв начин да не се удължава като хората са по лечебните заведения. При тези условия тя би трябвало да продължи, с цел да можем да реагираме дейно, уповавам се тази наклонност да се резервира ", сподели още доцент Кунчев.

"Днес имаме среща с просветителния министър, с цел да избегнем ненужно скупчване на деца пред лаборатории и кабинети на персонални лекари ", сподели Кунчев. Той добави, че през днешния ден ще бъдат оповестени ограничения, с цел да не се случва това.

Оказва се има механически чиновници, които не работят събота и неделя и не са вкарали данните в точния момент, по тази причина в понеделник се получи струпване на смъртните случаи, изясни Ангел Кунчев.

Много добре се работи в София, Бургас Пловдив, Варна, сподели той.

Предпазни средства има, няма лечебно заведение, на което да сме отказали. Умората не би трябвало да се подценява. Извънредният метод на работа натоварва доста. При внезапна смяна на ситуацията в студените месеци е допустимо да предложим мярка за затваряне на нощните заведения, уточни още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР