Нови правила в блока. Страшна глоба чака всеки обитател на

...
Нови правила в блока. Страшна глоба чака всеки обитател на
Коментари Харесай

Нови правила в блока! Страшна глоба, ако не регистрираш кучето

Нови правила в блока. Страшна санкция чака всеки жител на апартамент, който не е записал кучето си. Мярката бе въведена със закон, признат от депутатите преди дни. Промените, свързани с етажната благосъстоятелност, са част от изискванията страната ни да получи втория транш от парите по Плана за възобновяване и резистентност.

По-малък кворум, с цел да се организира заседание на блока. И санкция, в случай че притежатели или наематели не впишат себе си или домашния си любим в книгата на етажната благосъстоятелност, плануват поправките.
-->
Малкият Лари е пълновръстен жител на блока, в който живее - вписан е при домоуправителя и собственичката му заплаща шест лв. месечна такса и за него. „ Той излиза, както аз излизам. Асансьор употребява, върви, както всички. Така че би трябвало да се заплаща “, отбелязва пред бТВ Лили Йонова.

Новото за живущите в жилищата и за домашните им любимци е, че вписването ще става посредством специфична декларация в 15-дневен период. В противоположен случай има санкция сред 50 и 250 лева

„ Ще вършим нова домова книга. Имаме и други кучета в кооперацията, само че аз ще се записвам “, твърди Лили Йотова.

Съществена смяна е и основаването на специфичен указател на домоуправителите, считат от сектора.

„ Със сигурност няма да докара до по-добра поддръжка на самата етажна благосъстоятелност. Трябваше да се намерения главно в посока пълномощията на домоуправителите. Тоест в разширение на тези пълномощия. В развитите общества е немислимо да не си платиш таксата за месеца “, счита Мартин Димитров от Асоциацията на домоуправителите.

И още - за осъществяване на заседание ще е нужно болшинство от 51%, а не 67% - както беше до момента. С това болшинство ще могат да се взимат и решения за поправки, да вземем за пример.

„ Това няма да проработи. Има по-млади хора с по-добри благоприятни условия, само че има възрастни, които нямат благоприятни условия “, изяснява Росен Симеонов.

Друга оригиналност е, че на събранията на входа може да се участва и онлайн.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg