Нови правила при шофьорските изпити. Предвижда се GPS устройство да

...
Нови правила при шофьорските изпити. Предвижда се GPS устройство да
Коментари Харесай

Предвиждат промяна в пратическия шофьорски изпит

Нови правила при шофьорските изпити. Предвижда се GPS устройство да задава маршрута на претендента за шофьорска брошура по време на изпит.

Така навигацията, а не изпитващият, ще показва къде да се ръководи автомобилът, като в нея се задават 20 примерни маршрута. Курсистът с натискане на бутон избира случайно един. По този метод би се отстранила опцията на едни претенденти за брошура да се дават лесни направления, а на други – по-трудни.

Красимир Георгиев, ръководител на управителния съвет на Асоциацията за подготовка на автомобилистите, счита, че това ще редуцира сделките сред инструктор и курсист за избиране на избран маршрут. " В момента на 90% курсът минава в региона, в който е изпита. Само че книжката е за целия свят, а при новата система маршрутът ще се задава напълно случайно, хипотетично през няколко региона на София. По този метод ще е доста мъчно да се назубрят изборните направления ", изясни той, пред Нова нюз. И добави, че ще има нарастване на таксите.

Заместник-председателят на Асоциацията за подготовка на автомобилистите в България Петър Вутов акцентира, че новата система би премахнала подозренията от задаването на нарочни направления за избрани курсисти.

" Имаме система за електронно отчитане на часовете, курсистите могат постоянно да видят какъв брой часове са минали, какъв брой им остават, къде и с каква скорости са карали, какво упражнение са правили. Има опция и за електронен график. Той дава нотификация на курсиста по кое време има час за кормуване ", уточни той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР