Нови положителни проби за коронавирус от изследваните през нощта няма,

...
Нови положителни проби за коронавирус от изследваните през нощта няма,
Коментари Харесай

Щабът: Няма нови заразени с коронавирус

Нови позитивни проби за ковид от изследваните през нощта няма, заяви на постоянния брифинг в 8 ч. тази заран началникът на националния действен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

189 пациенти са заложени да бъдат изследвани във вчерашния ден, от тях 16 са дали позитивни резултати. Те са най-вече в София, само че част от тях са от Монтана, контактни лица със инфектираното семейство, настанено в " Пирогов ".

4983 смъртни случая са регистрирани за последното денонощие в международен проект. 70 000 инфектирани обаче са се възстановили от болестта.

Социалното разграничаване и самоизолиране са основните думи против разпространяването на ковид, безапелационен е проф. Мутафчийски.

Началникът на оперативния щаб изясни, че фамилно празненство в безусловно несъгласие с рекомендациите на здравните управляващи, е причина за позитивните проби на контактните лица със инфектираното семейство.

Починалата жена сега е в камерата на " Пирогов ", защото околните й са под карантина и няма кой да я погребе, добави още проф. Мутафчийски. Това са ексцентрични обстановки, изискват ексцентрични решения, акцентира той.

Критично остава положението на брачна половинка на умрялата, който също се намира в " Пирогов ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР