Нови по-строги правила във връзка с пандемията от коронавирус предприемат

...
Нови по-строги правила във връзка с пандемията от коронавирус предприемат
Коментари Харесай

Приемат в Пирогов само след PCR тест

Нови по-строги правила по отношение на пандемията от ковид подхващат в най-голямата столична болница „ Пирогов “. Това ще стане със заповед на шефа на лечебното заведение проф. Асен Балтов. Причината е в възходящият брой инфектирани медици, които все още в „ Пирогов “ са 50.

  " Всички пациенти, които влизат на лекуване в „ Пирогов “ ще бъдат одобрявани след направени PCR проби. Резултатите ще излизат за 24 часа. Ако се касае за незабавен случай, той ще бъде одобряван в буферно помещение, където няма други пациенти и ще бъде обслужван като евентуално инфектиран с ковид. ", сподели проф.Балтов в ефира на предаването " Неделята на NOVA ".

  " Около 50-60 пациенти се одобряват дневно в незабавната болница ", посочи шефът на незабавната болница. " Имаме от дарения към 6 000 PCR теста. Най-правилно е тестванията да се вземат на място в болничното заведение ", сподели още той.

" Направихме селекция на нашите пациенти, които имат антитела. Те са към 50 индивида, под 60-годишна възраст. Те непринудено могат да дарят кръв, в случай че желаят. Предстои да работим в тесни връзки с ВМА, тъй като самичък там става лекуването с кръвна плазма ", разкри проф. Балтов.

От думите му стана ясно, че пациенти, които не са в доста тежко положение се лекуват с хлорохин поради образуването на тромбози. " Сега започваме и нещо ново - даваме го в по-малки дози към 100 мл. на ден на хората на първа линия. Ще забележим до каква степен това ще има ли резултат ", сподели още шефът на „ Пирогов “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР