Нови огромни дупки цъфнаха из Пловдив след единствения голям сняг

...
Нови огромни дупки цъфнаха из Пловдив след единствения голям сняг
Коментари Харесай

Дупките по Рогошко шосе къртят резервоари

Нови големи дупки цъфнаха из Пловдив след единствения огромен сняг тази зима. Ямите са същинско предизвикателство за водачите. Най-зловещите по традиция са в региона на Рогошко шосе. Спуканите гуми и изкривени джанти към този момент не са на мода тук.

Кратерите са толкоз дълбоки, че колите засядат напряко до праговете. От известна транспортна компания осведомиха за 5 спукани резервоара след вдлъбване на камионите в дупките по правата, която води от Рогошко към Марица. Асфалтът бе обледенен за няколко дни в огромните студове, а при последвалото стопляне са се образували големи гьолове, които се трансформират в същински клопки, тъй като ямите не се виждат и водачът не подозира в какво ще пропадне машината му. 

Този път общината се оправи с почистването на булевардите, само че същинското предизвикателство за нея занапред следва. Всяка зима Рогошко става на сито. Шосето от години се нуждае от главен ремонт, само че все не влиза в проектите на локалната власт, която минава единствено с кръпки на най-опасните сектори. 

Този път обаче ситуацията е пагубно, откри инспекция на " Марица ". Кратерите са като след бомбардировка, а гьоловете - същински шадравани. " Мъка е за водачите, тъга и за минувачите. Голям шанс е пешеходец да остане с чисти облекла и изсъхнал панталон, тъй като, даже да се движат напълно постепенно, колите и камионите подвигат големи струи с тиня и вода ”, споделя Георги Стойнев, на който се постанова всеки ден да минава край шосето. „ В такова време дупките са цялостни с вода. През лятото пък се трансформират сухи кратери, от които се подвигат облаци прахуляк ”, добавя Величко Василев, който също минава всеки ден отсам на път за работа.

Отбивката към реката е извънредно натоварена - единствено за 5 минути през локвите минаха 6 тира и още толкоз микробуса. Използва се от работещите и клиентите на цех " Дунапак-Родина ". Наблизо са базите на ПИМК и компания за таксита. 

От водачите се изисква същинско майсторство, когато би трябвало да се разминат.  " Онзи ден двама затънаха по едно и също време и викаха Пътна помощ да ги измъква от водата ”, споделя Георги Стойнов.

Фирмите, които имат офиси и хранилища в близост, са писали десетки писма до регион " Северен " с гледище за главен ремонт на сектора. И тази година обаче подобен не е очакван в строителната стратегия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР