Нови обвинения се очаква да бъдат повдигнати на обвиняемите за

...
Нови обвинения се очаква да бъдат повдигнати на обвиняемите за
Коментари Харесай

Повдигат нови обвинения на задържаните по случая "Иванчева"

Нови обвинявания се чака да бъдат повдигнати на обвинените за корупция кмет на столичния регион "Младост " Десислава Иванчева, нейният заместител Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Това стана ясно от думите на юрист Ирен Савова, бранител на Петрова, която е призована в Националното разследване, с цел да съставлява своята подзащитна, предава Българска телеграфна агенция.

Преди седмица при акция в центъра на София прокуратурата и КПКОНПИ Иванчева, Петрова и Дюлгеров бяха арестувани. Иванчева е упрекната за рушвет в изключително огромни размери, които съгласно прокуратурата поискала от предприемач, а заместничката й и Дюлгеров за нейни помагачи.

Специализираният съд остави тримата за непрекъснато в ареста, като се чака в четвъртък взетата мярка да бъде обжалвана пред по-горната инстанция.

"Да бъдем призовани през днешния ден за нови обвинявания е процесуално нарушаване, тъй като от момента на призоваването до в този момент няма изискуемия тридневен период, както го изисква Наказателно-процесуален кодекс ", сподели юрист Савова.

Тя изясни, че не й е била дадена опция да приказва с нейната подзащитна Петрова, с която са били разграничени от стъкло. Обвиненията обаче към момента не са подготвени и юристите чакат да бъдат привикани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР