Нови лица за политиката, силно присъствие на представители на гражданската

...
Нови лица за политиката, силно присъствие на представители на гражданската
Коментари Харесай

Изненади в листата на ГЕРБ за вота в Бургас

Нови лица за политиката, мощно наличие на представители на гражданската квота, бургазлии потвърдили се в специалностите си на локално и национално ниво и съдружни сътрудници.

Така най-общо може да бъде разказана листата на ГЕРБ за локален парламент в морския град. Днес тя беше записана в Общинската изборна комисия.

Кандидатурата на Димитър Николов, за кмет на Община Бургас, публично беше импортирана от управлението на ГЕРБ в морския град.

Двама уважавани учени, от университет „ Проф. доктор Асен Златаров “, заемат първите места в екипа на Николов. Водачът проф. Севдалина Турманова е химик, районен представител на Българска академия на науките за област Бургас. Тя е с над 20-годишен трудов стаж във висшата просветителна система. Нейни писания са оповестени в списания в Съединени американски щати, Англия, Германия, Унгария. Към момента е зам.-областен шеф на Бургас.

Проф. Сотиров е представител на гражданската квота. Той е специалист по невронни мрежи, публични мрежи, магистър по електроника, лекар по информатика. Зам.-ректорът на университет " Проф. доктор Асен Златаров " интензивно работи за развиването на младите ИТ експерти в Бургас.

Една от изненадите за политиката в Бургас е номинацията на известния експерт по детски заболявания доктор Борис Ангелов. Той е завеждащ Първо поделение по педиатрия на УМБАЛ – Бургас. През кабинета му всеки ден минават десетки деца, като акцент в работата му е грижата за най-малките пациенти от 0 до 3 години.

Арх.Петър Станев е една от огромните изненади в листата на ГЕРБ. Той е със солидно обучение, член на УС на Съюза на архитектите в България

В листата на ГЕРБ още веднъж е и доктор Антонио Душепеев – завеждащ Родилно поделение в УМБАЛ – Бургас и дълготраен ръководител на Комисията по опазване на здравето в локалния парламент.

За първи път в политическата конкуренция влиза и Светлина Николова – два пъти притежател на наградата „ Акушерка на годината за Българя ” и народен съветник по кърмене. Николова е старши акушер в Неонатологичното поделение на УМБАЛ „ Дева Мария ” и главен преподавател на учебното заведение за родители „ Биберон “.

По традиция в листата на ГЕРБ има и проектант. Тази година това е дипломираният в Германия Петър Статев. Той е член на УС на Съюза на архитектите в България (САБ) и ръководител на Дружествения съвет на САБ в Бургас.

Георги Дракалиев, който е член на Националното управление и регионален ръководител на Вътрешна македонска революционна организация, още веднъж ще работи в партньорство с ГЕРБ. В листата има още един представител на патриотичната групировка – финансистът Николай Стоянов.

За първи път и Движение Гергьовден са в листата на ГЕРБ. Зам.-председателят и регионален водач на партията Георги Маринчев е в първата двайсетица. Вътрешна македонска революционна организация и Гергьовден са част от партиите, които поддържат кандидатурата за кмет на Димитър Николов.

Още една от изненадите в листата на ГЕРБ е името на артиста Тони Минасян. Той е в трупата на държавна такса „ Адриана Будевска “ от 2010 година, може да бъде забелязан и на сцената на Сатиричния спектакъл. Тони Минасян е прочут и от киното и малкия екран. Въпреки професионалните си задължения той избира да живее в родния си Бургас.

Актьорът Тони Минасян също е в листата на ГЕРБ Бургас

Освен академични преподаватели, като претенденти за общински съветници, ще забележим и шефа на РУО-Бургас инж. Виолета Илиева, както и шефът на Търговската гимназия Павел Чепов. Така ГЕРБ прави поръчка, че бранш обучение ще продължи да бъде приоритет.

В листата на партията, като гражданска квота, е и капитанът на националния тим на България по кикбокс и повторен международен първенец Атанас Божилов.

Сред претендентите се отличават представители на разнообразни спортни клубове, донесли популярност на страната по целия свят. Силен акцент е подложен и на младежките политики – измежду записаните претенденти е водачът на Национално съдружие „ Младежки глас “ Тодор Йосифов, политологът Атанас Бошев, младият експерт в бранш туризъм Мартин Славов.

В листата е и Евелина Михалева – специалист в бранш превоз и регионален водач на една от най-успешните структури на партията – Жени ГЕРБ.

Традиционно измежду претендентите има и представител на Съюза на репресираните от комунистическия режим. Това е журналистът Иван Ванков. На почетното 51-во място е актуалният ръководител на групата на ГЕРБ в Общинския съвет – Димитър Людиев.

Структурата на партията удостовери доверието си в неговото водачество, само че той да отвори път на нови лица за политиката. За следващ мандат излизат актуалният ръководител на Общинския съвет Костантин Луков, журналистът Веселин Пренеров, пиарът Калояна Живкова, шефът на Пристанище Бургас Диян Димов, както и икономистите Красимира Маркович и Пеньо Мечков.

Целият лист с претенденти може да видите тук:

    Проф. Севдалина Турманова     - Инженер химик

    Проф. Сотир Сотиров           - Проф. по " Системи с изкуствен интелект "

    Веселин Пренеров                 - Журналист

    Георги Дракалиев                  - Председател Вътрешна македонска революционна организация – Бургас

    Виолета Илиева                  - Инженер

    Д-р Антонио Душепеев                   - Лекар

    Петър Статев                      - Архитект

    Калояна Живкова                  - Пиар експерт

    Юлиян Георгиев                - Мениджър

    Д-р Борис Ангелов                - Педиатър

    Иван Гаврилов                   - Икономист

    Димчо Грудев                    - Специалист туризъм

    Евелина Михалева                - Мениджър

    Пеньо Мечков                    - Икономист

    Тодор Йосифов                  - Мениджър

    Анелия Иванова        - Юрист

    Георги Маринчев                - Икономист

    Юлиян Кулев            - Мениджър

    Тина  Писарова          - Инженер

    Ивайло Колев            - Застраховател

    Бойчо Георгиев         - Инженер еколог

    Костантин Луков       - Адвокат

    Красимира Маркович   - Икономист

    Николай Стоянов                - Координатор на ВМРО  

    Тони Минасян           - Актьор

    Тодор Колев             - Инженер

    Жейна Жекова           - Икономист

    Станислав  Андреев     - Инженер

    Стефан Колев            - Финансист

    Георги Кузманов       - Управител на компания

    Адриана Палазова        - Прокурист

    Антон Берданков       - Инженер

    Диян Димов              - Инженер икономист

    Павел Чепов              - Историк

    Юлиян Станков         - Икономист

    Румен Ангелов          - Финансист

    Стефан Георгиев       - Президент на клуб по битка

    Атанас Бошев            - Политолог

    Светлина Николова      - Акушерка

    Атанас Божилов         - Двукратен Световен първенец по кикбокс

    Мартин Славов          - Историк

    Пламен Сяров            - Инженер

    Иван Ванков              - Журналист

    Димитър Добрев        - Мениджър

    Лиляна Драгоeва        - Инженер икономист

    Николай Иванов         - Мениджър

    Любомир Събев         - Електротехник

    Петко Георгиев          - Председател на ИКТ клъстер

    Деян  Димитров          - Предприемач

    Таня  Атанасова          - Икономист

    Димитър Людиев        - Мениджър

ГЕРБ издига и четирима претенденти за кметове на кметства. Това са Йордан Йорданов за град Българово, Любомир Узунов за с. Маринка, Владо Стоянов за с. Извор и Христо Колев за с. Равнец.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР