Нови лица от първата политическа сила Продължаваме промяната и познатите

...
Нови лица от първата политическа сила Продължаваме промяната и познатите
Коментари Харесай

Хора от Харвард, на Борисов, от "Демократична България", Ицо Хазарта: кои са депутати от София

Нови лица от първата политическа мощ " Продължаваме промяната " и познатите депутати влизат в 47-ия парламент от трите софийски региона, демонстрират изчисленията след оповестяването на окончателните резултати от Централната изборна комисия. Официалните имена ще бъдат оповестени от комисията най-късно в неделя.

Най-много мандати - 16, се разпределят в 23-и многомандатен изборен регион в София , където в изборният ден интензивността бе най-висока. Победителят в изборите " Продължаваме промяната " ще има петима депутати - водачът Асен Василев, който с 11 725 преференции е рекордьор по персонален избор, водачът на " Волт " Настимир Ананиев и финансистът, бизнесмен и ултрамаратонец Иван Христанов, икономистът Венко Сабрутев и юристът Васил Стефанов. Ако Василев и Христанов решат да влязат от други региони, мандатите са за предприемачът в стилната сфера и дизайн Пламен Шалъфов и икономистът Борислав Антонов - двамата завърнали се от чужбина.

Втората мощ ГЕРБ-СДС ще има четирима депутати - водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов, някогашният началник на шеф на " Пирогов " Асен Балтов и досегашните депутати от ГЕРБ Александър Ненков и Александър Иванов. " Демократична България " остава с три мандата, които ще са за водачът на ДСБ Атанас Атанасов, разместилият листата с 2793 персонални гласа икономист Георги Ганев и изборният специалист Антоанета Цонева. Ако Цонева влезе от различен регион, народен представител ще е Петър Маринов от ДСБ.

По един народен представител ще имат Българска социалистическа партия - досегашният Христо Проданов, " ИТН " - специалистът по сигурност Николай Радулов, както и " Възраждане " - инж. Николай Дречев.

Само 12 мандата има в централния регион в София - 24-и . Четири от тях ще са за " Продължаваме промяната " - за водача Кирил Петков, който има 9742 персонални гласа, за юристите Лена Бориславова и Никола Минчев и за икономиста Радостина Ценова. Ако Петков и Минчев решат да влязат от други региони, местата са за Мирослава Петрова, която се с ахритектурни и градски планове, и за юриста Любомир Попйорданов.

Трима депутати ще има ГЕРБ-СДС - партийният зам.-председател Даниел Митов и досегашните депутати Тома Биков и Евгения Алексиева. " Демократична България " остава с две депутатски места - за съпредседателя в оставка на Зелено придвижване Владислав Панев и за пренаредилия листата с 2587 персонални гласа Мартин Димитров.

По един народен представител ще имат Българска социалистическа партия - досегашният Георги Свиленски, " ИТН " - ръководителят на 45-ия и 46-ия парламент Ива Митева, както и " Възраждане " - Петър Петров.

От региона на така наречен лидерска борба - 25-и в София влизат 14 депутати. Победителят в изборите " Продължаваме промяната " ще има петима - рапърът Христо Петров, прочут като Ицо Хазарта, който би водача на ГЕРБ Бойко Борисов по преференции, Калина Костадинова, която бе в екипа на Кирил Петков в Министерството на стопанската система, Венеция Нецова-Ангова, която е работила в стартъпи, Искрен Митев и Цветелина Симеонова-Заркин, която е основен помощник в Лесотехническия университет.

Втората мощ ГЕРБ-СДС ще има четирима депутати - водачът Бойко Борисов, който има 4960 персонални гласа в региона, и досегашните депутати Христо Гаджев, Анна Александрова и Лъчезар Иванов. Ако Борисов отново се откаже да е народен представител, мандатът е за някогашния зам.-министър на образованието Петър Николов. С двама депутати остава " Демократична България " - съоснователя на родителската цифрова платформа " Майко блага " Елисавета Белобрадова и пулмолога доктор Александър Симидчиев, който с 1187 персонални гласа размести листата.

По един народен представител ще имат Българска социалистическа партия - водача Корнелия Нинова, " ИТН " - ръководителя на правната комисия в 46-ия парламент Андрей Михайлов, както и " Възраждане " - водача Костадин Костадинов. Ако двамата партийни водачи влязат от Варна, местата им заемат надлежно ръководителят на " Екогласност " Емил Георгиев (БСП) и партиецът Иво Русчев.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР