Нови изследвания показват, че предците на човека са прекарвали зимния

...
Нови изследвания показват, че предците на човека са прекарвали зимния
Коментари Харесай

Останки от предшественици на човечеството показват: Предците ни са спали зимен сън

Нови проучвания демонстрират, че предците на индивида са прекарвали зимния интервал в хибернация, заяви уеб сайтът на " Дейли мейл ", представен от Българска телеграфна агенция.

 

За индивида е естествено да спи повече през зимата. Редуцирането на слънчевата светлина е сигнал за тялото да създава повече мелатонин.

  

Според някои експерти сънят може да е ключ към предварителната защита на сърдечни увреждания, породени от сърдечен арест или инфаркт, както и за превъзмогване на възприятието на апетит. Хибернацията може да улесни и галактическите пътувания.

 

Д-р Марина Бланко от университета " Дюк " в Съединени американски щати е изучавала хибернацията при лемурите. Според нея това положение може да помогне за оцеляването на хората. При пострадване да вземем за пример охлаждането на тялото би могло да понижи кръвозагубата.

 

Хибернацията е положение, обвързвано със закъснение на метаболизма.

 

Според свидетелства на фосили, открити в Северна Испания, се допуска, че първите хора са преживявали зимния интервал, спейки. Кости, открити в пещера, демонстрират закъснение на растежа за интервал от няколко месеца всяка година. Резултатите са оповестени в сп. " Антрополъджис ".

  

И Европейската галактическа организация, и НАСА са заинтригувани от проучвания върху хибернацията при хора. Предполага се, че положението на хибернация може да промени галактическото съревнование.

Един от рисковете пред астронавтите е излагането на радиация. Животните в хибернация обаче са защитени от увреждания.

 

Друг проблем е набирането на хранителни субстанции за астронавтите по време на дълги галактически пътувания.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР