Министерството на отбраната на САЩ смята, че в момента руските

...
Министерството на отбраната на САЩ смята, че в момента руските
Коментари Харесай

Пентагонът: Ситуацията в Украйна е тежка, предизвиква безпокойство

Министерството на защитата на Съединени американски щати счита, че сега съветските войски се пробват да настъпят на територията на Украйна, " обстановката на бойното поле е сложна - и всичко това провокира безпокойствие ". Това декларира представителят на Пентагона генерал-майор Пат Райдър на брифинг на военнорто ведомство, предава " Фокус ".

" В момента в Украйна обстановката на бойното поле е сложна. Но по всичко проличава, че украинците не престават да подхващат ограничения за отбрана на своята територия. И ние ще създадем всичко допустимо, с цел да им предоставим сериозните оръжия и консумативи, от които се нуждаят ".

Говорителят акцентира, че в този момент американската страна работи интензивно за ускорение на доставката на помощ за Украйна.

На въпрос какво може да е предизвикало ескалацията на обстановката, Райдър декларира, че това е " композиция от фактори, в това число забавянето на одобряването на помощта от Съединени американски щати ".

" Ясно е, че има други сътрудници по света, които оказват помощ на Украйна. Но руснаците се възползваха от обстановката на бойното поле и се пробват да напреднат. Колкото и нищожен да е този прогрес, това сигурно е причина за безпокойствие ", показва в умозаключение представителят на Пентагона.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР