Нови изследвания показват, че дори след като са напълно угасени,

...
Нови изследвания показват, че дори след като са напълно угасени,
Коментари Харесай

Ново изследване: Угарките от цигари са опасни за здравето дни наред

Нови проучвания демонстрират, че даже откакто са изцяло угасени, фасовете от цигарите не престават да отделят във въздуха 14% от никотина, който " създава " горяща цигара, съобщи БГНЕС.
Анализ на Американската организация по храните и медикаментите (FDA), оповестен в сп. International Journal of Indoor Environment and Health, демонстрира, че високи концентрации на никотин и триацетин - пластификатор в цигарените филтри - към момента могат да бъдат открити във въздуха в затворени пространства към изгасени фасове даже 5 дни по-късно.
" Бях безусловно сюрпризиран.Броят на нездравословните субстанции се оказа забележителен и цялостните с угарки пепелници в коли и затворени пространства не престават да са рискови за хората ", съобщи експертът по околна среда Дъстин Поппендик от Националния институт за стандарти и технологии в САЩ (NIST).
" Излъчената във въздуха на затворено помещение никотинова маса от угарка след 5 дни може да бъде сравнима с никотиновата маса, предавана посредством издишвания цигарен пушек при изпушване на цяла цигара ”, заключават създателите на проучването
" Може да си мислите, че откакто в никакъв случай не пушете в колата си, когато возите децата си, вие ги защитавате. Но в случай че пепелникът в горещото купе на автомобила ви е цялостен с угарки, които отделят нездравословни химикали, интоксикацията е налице ", твърди Поппендик.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР