Нови и функционални транспортни проекти като широки булеварди, кръстовища на

...
Нови и функционални транспортни проекти като широки булеварди, кръстовища на
Коментари Харесай

НСОРБ се занимава с транспорта на Пловдив

Нови и функционални транспортни планове като необятни булеварди, кръстовища на две равнища са решението за справяне с все по-натоварения трафик в Пловдив, който се дължи на обстоятелството, че градът се намира в най-бързо разрастващата се индустриална зона у нас. Това съобщи зам.-кметът по превоз Тодор Чонов в своята презентация по време на Годишната среща на Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ).

Зам.-кметът уточни и образец в София – на бул. „ Никола Вапцаров “ при телевизионната кула, където е построено кръстовище на две равнища и това е отпушило транспортната запушалка в региона. В къса полемика по тематиката кметът на столицата Йорданка Фандъкова удостовери този факт.

„ Общинският превоз в Пловдив – възобновен след безизходицата. Амбиции за развиването на публичните транспорти и ръководство на паркирането “ е тематиката, по която Чонов беше преподавател. Той показа пред другите кметове на общини извървените стъпки за основаване на общинско транспортно сдружение „ Екобус “, желанието на локалната власт да купи нови електробуси, които да обслужват две линии, както и желанието за надграждане на електронната система за таксуване.

„ Вярваме, че това е верният път, който Пловдив би трябвало да извърви, с цел да има съвременен, екологичен, бърз и благонадежден градски превоз “, изрично съобщи зам.-кметът Тодор Чонов.

Заедно с него в дискусионния панел, отдаден на общинския превоз, лектори бяха още кметът на Плевен Георг Спартански, където от десетилетия градът употребява екологичен превоз, представители на Центъра за градска подвижност на София и Асоциацията за устойчива подвижност.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР