Нови главоболия за американската стрийминг звезда Джо Роугън - стрийминг

...
Нови главоболия за американската стрийминг звезда Джо Роугън - стрийминг
Коментари Харесай

Spotify e свалила над 100 епизода от подкаста на Джо Роугън

Нови главоболия за американската стрийминг звезда Джо Роугън - стрийминг услугата Spotify е почнала да отстранява епизоди от подкаста му в петък и досега 113 от тях към този момент не се оферират от услугата, заяви Gizmodo. В същото време създателят на подкаста пък се извини за повторно през тази седмица за своето държание.

Мнозинството от свалените епизоди не са свързани с проблема за Коронавирус дезинформация в шоуто на американския коментатор, което е най-слушаното от този вид в света. А изявление с доктор Робърт Малоун, един от разработчиците на иРНК технологиите, чиито позиции са отхвърлени от цялата научна общественост, подпали острата реакция против подкаста и платформата преди няколко седмици.

В първичната си реакция Spotify отбрани Роугън, като съобщи, че този и другите епизоди дават отговор на условията на платформата. Компанията разкри тези условия, които досега бяха известни единствено на модераторите на платформата, което докара до срив на акциите на компанията.

През седмицата Роугън се извини за проблемите, които е основал на платформата, купила правата за извънредно лъчение на подкаста му за 100 млн. $, като изрази подготвеност да бъде по-балансиран, само че не отстъпи от тезата си, че е обикновено да кани хора със противоречиви позиции. През уикенда обаче му се наложи да сервира за повторно единствено за седмица извинения, този път за потреблението на расови обиди, откакто се появи монтажен видеоклип, в който той неведнъж споделя думата „ чернокож “. В Съединени американски щати тя се смята за расистка и на потреблението ѝ в Съединени американски щати не се гледа с положително око. Дори когато се разискват споменаванията ѝ, това става със заместващото „ думата с Н “.

Предисторията на новото опрощение на Роугън е споделена от тъмнокожата певица Индиа Ари преди дни компилация от клипове от разнообразни епизоди от подкаста, които демонстрират по какъв начин Роугън неколкократно е употребявал думата.

„ Артистите дават животите си за основаването на музика, която се стриймва за 1/28 от цент. Да, 1/28 от цент. А на Джо Роугън се заплащат милиони? Това е подигравка ", разяснява тя в Twitter, визирайки какъв брой малко заплаща Spotify на музикантите за едно онлайн лъчение на тяхна ария. Тя споделя, че решението ѝ да махне личната си музика от Spotify е основано на неналичието на почитание към артистите, изключително тъмнокожите.

От Spotify не прецизират дали обвиняванията в расистки изявления против Роугън са причина за изтриването на епизодите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР