Нови електробуси ще заменят дизеловите автобуси по линии 23 и

...
Нови електробуси ще заменят дизеловите автобуси по линии 23 и
Коментари Харесай

Нови електробуси ще заменят дизеловите автобуси по линии 23 и 100

Нови електробуси ще заменят дизеловите рейсове по линии 23 и 100 от понеделник. Това сподели столичният кмет Йорданка Фандъкова, която посети гараж „ Малашевци “, с цел да ревизира готовността за стартиране на транспортните средства по линиите на градския превоз. Това са автобусни линии, които вършат връзка с съществени трамвайни трасета или с метрото, напомни още столичният кмет.

Електоробусите са модерни, с досегаемост и видеонаблюдение за повече сигурност. До средата на април всичките 22 електробуси от този тип, доставени по план за възстановяване на качеството на атмосферния въздух по Оперативна програма „ Околна среда 2014-2020 година “ ще тръгнат по столичните линии. Нови електробуси ще се движат и по линии 82 и 101.

Бенефициент е Столичната община, а сътрудник „ Столичният автотранспорт “ ЕАД.

" Инициирах най- огромната смяна за рационализация на градския превоз в София ", напомни столичният кмет и уточни, че включването на електробуси в мрежата на градския превоз е стъпка към по-чист въздух и околна среда. В момента по столичните линиите се движат 45 електробуса.

Кметът Фандъкова благодари на министъра на околна среда и водите Росица Карамфилова за съдействието и за грижата към София както и на ръководещият орган, с който Столичната община работи в екип.

Кметът показа и че след модернизацията по трамвайна линия №5, времето за напредване е понижено от 19 на 15 минути. „ Надавам се повече хора да са стимулирани да употребяват градския превоз “.

На събитието участваха зам.-кметът Дончо Барбалов, шефът на Центъра за градска подвижност Димитър Дилчев, шефът на „ Столичния автотранспорт “ ЕАД Слав Монов и общинските съветници Зафир Зарков, Екатерина Йорданова и Стефан Марков.

*Източник: Столична община
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР