Нови два локомотива Смартрон са доставени в локомотивното депо в

...
Нови два локомотива Смартрон са доставени в локомотивното депо в
Коментари Харесай

БДЖ се сдоби с нови два локомотива

Нови два локомотива " Смартрон " са доставени в локомотивното хранилище в " Подуяне " в София и се приготвят за включването им в Графика за придвижване на влаковете на БДЖ.

С тях сдружението към този момент разполага с 13 нови локомотива в осъществяване на контракта за доставка на общо 15 локомотива " Смартрон " със ДЗЗД „ Сименс Трон”. Останалите 2 локомотива ще бъдат доставени до края на годината, посредством което БДЖ доста ще усъвършенства наличния си парк от преносим състав, нужен за естественото осъществяване на графика за придвижване на влаковете.

Най-новите два локомотива " Смартрон " ще носят имената на българските владетели цар Иван Асен II и цар Калоян. Всеки един от тях разполага със характерен QR код, при сканирането на който посредством мобилно устройство се появява информация за историята на владетеля, на който е наречен локомотивът. Друга забавна детайлност е, че на челото на всеки " Смартрон " е изобразена по една писмен знак от глаголицата, което е самобитен метод за разпространение и предпазване на българските полезности и богата история.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР