Нови 32 километра велоалеи ще бъдат направени във Варна. Това

...
Нови 32 километра велоалеи ще бъдат направени във Варна. Това
Коментари Харесай

Възраждане ще правят нови 32 километра велоалеи във Варна

Нови 32 километра велоалеи ще бъдат направени във Варна. Това ще се случи, в случай че Коста Стоянов стане кмет, стана ясно на конференция в морския град дадена персонално от него, заяви кореспондент на Varna24.bg . Настоящият депутат от партия " Възраждане " започва редица от срещи с медиите, на които ще показа концепциите си за развиване на града. Първата бе на тематика понижаване на нездравословните излъчвания и запазване на околната среда. На конференцията през днешния ден участваха и общинския консултант от " Възраждане " Юлиан Губатов и " Дилян Григоров, и Евгени Балев (от велоклуб " Спартак " ) - двамата са членове на комисия по пътна сигурност във Варна.

Те са подкрепили партията и персонално претендентът за кмет при правене на идея за доизграждане на велоалеите в града. В момента по техни планове близо 70 % от транспорта във Варна се реализира по единично в автомобил. Около 65% е изчезналата веломрежа в града.

Най-важното е създаване на веловръзка от регион " Владислав Варненчик " по посока Западна промишлена зона, от там по Крайезерния път до ж.п. гарата, стана ясно на конференцията през днешния ден. Друга значима връзка е създаване на велоалея по периферията на Морската градина и връзка от регион " Аспарухово ", през Аспаруховия мост до центъра на града.

По предварителни планове за обособяването на нова веломрежа ще са нужни към 8-9 милиона лв.. Средствата ще се търсят по стратегии, като градежа ще е на стадии. Ще се направи и инспекция на сегашната веломрежа и там където тя е недобре премислена, ще бъде обновена. Целта е ширината на двупосочна алея да е 2 метра.

На 19 май, напомни претендентът за кмет на Варна от партия " Възраждане " Коста Стоянов, представихме спогодителен протокол за взаимни дейности за ремонта на Аспаруховия мост сред Министерство на регионалното развитие, организация " Пътна инфраструктура " и Общината. До момента единствено сегашния кмет на Варна не го е подписал.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР