Нови 30 млн. евро от ЕС ще бъдат инвестирани за

...
Нови 30 млн. евро от ЕС ще бъдат инвестирани за
Коментари Харесай

Още 30 млн. евро от ЕС отиват за развитие на пограничните райони

Нови 30 млн. евро от Европейски Съюз ще бъдат вложени за развиване на пограничните райони на България и Република Северна Македония по програмата за трансгранично съдействие, която се ръководи от Министерството на районното развиване и благоустройството, обями заместник-министър Захари Христов. 

Инвестициите ще бъдат ориентирани за развиването на чиста и зелена среда, резистентен туризъм и в подкрепяне на конкурентоспособността в трансграничния район.

„ Сред предпочитаните ни обекти е построяването на новия граничен пункт „ Клепало “, сред общините Струмяни и Берово, за който особено сме отделили средства, като по този метод ще имаме още една пътна връзка за развиване на двустранните връзки “, означи Христов.

Той обърна внимание, че с помощта на Интеррег стратегиите в последните 20 години е освежен образът на пограничните обитаеми места на двете страни.

„ Осигурихме подобаващ достъп до естествени забележителности, реставрирахме антични замъци и църкви, помогнахме на локалните културни, просветителни и спортни центрове да развиват дейна активност измежду нашите деца и младежи, което се вижда от триумфите им на многочислените надпревари и фестивали. Възхищавам се на тези младежи, които съживяват традициите и споделят хрумвания за бъдещето, без да слагат граници по сред си “, сподели зам.-министърът.

Той бе безапелационен, че всичко направено дотук, е  спомогнало и за позитивна смяна в връзките сред двете страни. 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР