Новата временна организация за движение по северното платно на бул.

...
Новата временна организация за движение по северното платно на бул.
Коментари Харесай

Пускат двупосочно движение в северното платно на бул. „Хаджи Димитър“ в Пловдив

Новата краткотрайна организация за придвижване по северното платно на бул. „ Хаджи Димитър “ ще влезе в действие от 3 октомври.

В платното придвижването ще е в двете посоки, до момента в който тече ремонтът на южното платно на булеварда.

„ С новата организация ще облекчим трафика “, разяснява зам.-кметът по превоз Тодор Чонов, който през днешния ден се срещна с представители на компанията реализатор на пробива под Водната палата и с телекомуникационния оператор Виваком, с цел да уточнят последните елементи към плана, чийто старт следва пред идната седмица.

Работата по пробива ще затвори за придвижване бул. „ Марица-юг “ сред ул. „ Никола Войводов “ и бул. „ Цар Борис Трети Обединител “. Алтернативно пловдивчани ще могат да употребяват бул. „ Шести септември “, а Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “ ще контролира светофарите на пл. „ Шахбазян “ („ Житен пазар “) и на Баня Старинна, с цел да обезпечи по-дълга зелена светлина.

Пробивът под Водната палата ще коства 9,2 млн. лева, като с него бул. „ Марица-юг “ ще стане скоростен, ще се отпуши и трафикът по моста на Марица при Международния панаир.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР