Новата учебна 2023/2024 година започна във Варна с тържества във

...
Новата учебна 2023/2024 година започна във Варна с тържества във
Коментари Харесай

3 187 първокласници прекрачиха училищния праг днес във Варна

Новата образователна 2023/2024 година стартира във Варна с тържества във всички учебни заведения. 3187 първокласници прекрачиха за първи път учебния предел в 132 паралелки в общо 48 учебни заведения, от които 37 общински, 2 държавни и 8 частни и 1 задгранично, оповестяват от Община Варна.

Кметът на Варна Иван Портних поздрави учениците, преподавателите и шефа Емир Груев от  Средното учебно заведение по филантропични науки и изкуства " Константин Преславски ", като им пожела здраве и триумфи. Той добави, че чака положителни вести за плана на Община Варна за построяването на нова постройка за образование по хореография към учебното заведение.

По-късно кметът се включи и в тържествата на Професионалната гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи " Академик Благовест Сендов ", чийто хазаин бе Вяра Дукова, шеф на учебното заведение. Сред гостите беше и ректорът на Техническия университет проф. Драгомир Пламенов. 

" Щастлив съм, че дружно откриваме образователната година в най-новото учебно заведение във Варна, което за малко време сподели отлични резултати в образованието на децата. Училището бе основано от Красимир Вълчев, в качеството му на министър на образованието, и Техническия университет, с поддръжката на Община Варна ", сподели кметът Иван Портних. Тази образователна година в гимназията ще започват съботни работилници по роботика " ИноВарнаКидс - Малки гении в Големия свят ". Инициативата е част от летните безвъзмездни курсове по роботика, които Община Варна и учебното заведение проведоха.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР