Новата технология е разработена от компанията Ioniqa TechnologiesКока-Кола следва дългосрочна

...
Новата технология е разработена от компанията Ioniqa TechnologiesКока-Кола следва дългосрочна
Коментари Харесай

Кока-Кола въвежда иновация в рециклирането

Новата технология е създадена от компанията Ioniqa Technologies

Кока-Кола следва дълготрайна тактика за „ Свят без боклуци “ (снимка: Coca-Cola)

Кока-Кола разгласи съглашение с холандската компания Ioniqa Technologies, с което доста усилва размера на инвестицията си в нея. Целта на съдействието е да се форсира създаването и внедряването на висок клас рециклиран полиетиленов материал в производството на бутилките на Кока-Кола.

Технологията, създадена и патентована от Ioniqa, разрешава превръщане на мъчно рециклируемите полиетиленови боклуци в рафиниран полимер, който по-късно се употребява за опаковки в хранителната промишленост. Иновацията е показана пред основни сътрудници, като сега в Холандия се построява цех с технологията, който ще проработи през 2019 година

Инвестицията на Кока-Кола е една от стъпките в дълготрайната тактика на компанията „ Свят без боклуци “, която включва произвеждане на опаковки, създадени от най-малко 50% рециклиран материал до 2030 година.

Технологията на Ioniqa преобразува мъчно рециклируеми полиетиленови боклуци в рафиниран полимер (източник: Coca-Cola)

Новата технология поддържа кръговата стопанска система, съществено застъпена в стратегиите на Европейската комисия в последните години. Тя сплотява икономическия напредък и опазването на околната среда, като предизвиква присъединяване на потребителите и огромните компании.

Кока-Кола направи съществени вложения в тази посока, като стартира да рециклира сложните за преправяне цветни пластмасови бутилки до опаковки, подобаващи за храна (т.нар. food-grade packaging). Терминът „ food-grade “ се употребява за изложение на материали и съоръжение, които са с задоволително високо качество, с цел да бъдат употребявани за произвеждане или предпазване на храни.

„ Технологията на Ioniqa разрешава доста възобновяване и наново потребление на пластмасовия материал, който другояче не би бил рециклиран. Тук той се трансформира в опаковка от най-голям клас, подобаваща за предпазване на храни “, разясни изпълнителният шеф на Ioniqa – Тонъс Хюууаут.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР