Новата ракета носител Ariane 6, разработвана за Европейската космическа агенция

...
Новата ракета носител Ariane 6, разработвана за Европейската космическа агенция
Коментари Харесай

Ariane Group създава нов тип ракета носител за Европейската космическа агенция

Новата ракета притежател Ariane 6, разработвана за Европейската галактическа организация (EKA) от Ariane Group, ще може да извежда в орбита спътници с тегло от 50 кг до 5 тона. Новата ракета ще е подобаваща за пилотирани полети.

Производството на Ariane 6 стартира в края на тази година, а първият полет е плануван за месец юни 2020 година. Бюджетът на плана е към $4 милиарда. Според президента на Ariane Group Ален Шармо, новата ракета притежател ще може да размени всички до момента употребявани от EKA бустери.

„САЩ превъзхожда Европа с помощта на плануваните през 2019 година пилотирани полети на NASA и SpaceX. Индия също превъзхожда Европа със своята нова галактическа стратегия за 2022 година. Ariane 6 не е проектирана за сходни цели, само че елементарно може да се адаптира“ – сподели Ален Шармо.

Неотдавна се появи информация, че компанията Blue Origin на Джеф Безос към този момент ще работи с американските военни. Компанията подписа контракт с военновъздушните сили на Съединени американски щати за $500 милиона. Blue Origin ще употребява тази сума за построяването и усъвършенстването на ракетата за неведнъж потребление New Glenn.

New Glenn ще може да извежда в околоземна орбита до 50 тона потребен товар, а на геосинхронна – до 14 тона.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР